Oșenii din Chicago se pregătesc de Crăciun. Zeci de metri de cârnați au fost făcuți în acest weekend

0
2952
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comunitatea românească din Chicago, Statele Unite ale Americii, numără câteva mii de persoane, o mare parte din acestea fiind familii din județul Satu Mare, mai exact din Oaș.

Familia Grigore și Monica Cordoș este una dintre acestea, plecată din România de mai bine de 20 de ani și care și-a construit dincolo de ocean o viață nouă. Cu toate acestea nu uită niciodată tradiția românească și obiceiurile de acasă, pe care le pun la loc de mare cinste, alături de alți oșeni și români iubitori de casă.

Aceștia s-au coagulat în jurul bisericii românești, acolo unde au și un club, respectiv un spațiu de întâlnire și de socializare, pentru a alunga dorul de casă. În acest club se întâmplă cele mai frumoase lucruri care țin vie flacăra patriotică din ei, dar mai ales mențin vii tradițiile românești.

În fiecare an o mână de oameni din această comunitate pregătesc cârnați după rețete românești, dar și alte produse tradiționale, pe care mai apoi le vând și celorlalți români care nu au timp și cunoștințe să le prepare, pentru ca toată lumea să aibă în case o bucățică din ceea ce înseamnă masa tradițională de sărbători de acasă. Banii ajung în visteria bisericii și a asociației pe care ei au înființat-o, pentru a le servi la alte evenimente, ca de exemplu Sâmbra Oilor pe care o organizează an de an.

Crăciunul e sărbătorit de oșenii din Chicago tot împreună, într-o mare familie, după slujba de la biserică aceștia umblând la colindat, la fel cum o făceau acum 15-20 de ani, când erau acasă.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ