Un an de la alegerile parlamentare! Ghicești care a fost cel mai activ ales din Satu Mare?

0
1870
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A trecut un an de când românii s-au prezentat ultima dată la vot. Au votat partidele și nu oamenii, chiar dacă s-au cunoscut listele de propuneri din partea fiecărei formațiuni, numele și renumele celor de pe listă au avut mai puțin de spus, mai important fiind partidul.

În urma votului sătmărenilor, PSD a trimis la București doi deputați și un senator, UDMR au trimis și ei doi deputați și un senator iar PNL a trimis un deputat, iar cu aceasta lista aleșilor care ne reprezintă în parlament s-a încheiat.

Acum, la un an de la alegeri, e momentul pentru a vedea ce activitatea a avut fiecare dintre aceștia pentru a ne da seama dacă trimiterea lor acolo este fructuoasă pentru sătmăreni, sau nu.

Ioana Bran, parlamentar afla la primul mandat, a avut 35 de luări de cuvânt din care 24 în ședințe, a avut 7 luări de cuvânt în Biroul Permanent, a inițiat 27 de propuneri legislative, din care 3 promulgate legi, a avut 2 întrebări și interpelări și o moțiune.

Cel de-al doilea parlamentar PSD, Octavian Petric a fost mai puțin activ decât colega sa, acesta având doar 2 luări de cuvânt și 25 de propuneri legislative, din care 1 promulgată lege și a prezentat o singură moțiune. De menționat că Octavian Petric este la cel de-al doilea mandat.

Romeo Nicoară, deputatul opoziției, deși nu prea prezent în spațiul public, se pare că printre colegii parlamentari s-a făcut auzit, având 6 luări de cuvânt, 3 declarații politice, 3 întrebări și interpelări, 5 moțiuni și a mai depus, alături de colegi 20 de propuneri legislative. Se cunoaște că în mod normal cei din opoziție au o activitate parlamentară în cifre mult mai intensă, fiind cei care aduc obiecțiile și cerând modificările pentru majoritatea proiectelor. Romeo Nicoară este la cel de-al treilea mandat în Parlament, mai fiind deputat un mandat și unul senator.

Erdei D. Istvan, deputat din partea UDMR, este cel mai experimentat parlamentar pe care Satu Mare l-a trimis la București, fiind la cel de-al cincilea mandat. Acesta a avut o activitate modestă în acest an, cu doar 7 luări de cuvânt. În schimb se remarcă la numărul propunerilor legislative, 34 la număr, dar nici una ajunsă lege.

Magyar Lorand, parlamentar UDMR aflat tot la primul mandat, este și el în topul celor mai activi parlamentari sătmăreni, cu 4 luări de cuvânt, o declarație politică, 4 întrebări și interpelări, un proiect de hotărâre inițiat și 24 de propuneri legislative inițiate.

La capitolul senatori, Satu Mare îi are reprezentanți pe Gabriel Leș din partea PSD și pe Turos Lorand din partea UDMR. Primul dintre aceștia a fost pentru scurt timp și Ministru al Apărării, dar se pare că a ieșit din grațiile liderului PSD Liviu Dragnea și a pierdut această funcție.

Gabriel Leș a avut 7 luări de cuvânt și o moțiune în acest an, iar pe lânga asta a fost alături de colegii săi în 21 de inițiative legislative.

Nici activitatea lui Turos Lorand nu este mai fructuasă, acesta având 7 luări de cuvânt și o propunere legislativă și a luat parte la 22 de inițiative legislative.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ