O fetiță de un an și jumătate a murit la Urgențe. Mama ei a externat-o proprie răspundere înainte cu doar o zi

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare este în mijlocul unui nou scandal, după ce o fetiță de doar un an și jumătate a murit la Unitatea de Primiri Urgențe.

Fetița a ajuns în fața medicilior pentru prima dată miercuri seara, când aceasta prezenta o formă de varicelă, având febră. După analizele realizate la UPU fetița s-a simțit mai bine, iar mama ei a decis, pe proprie răspundere, să o externeze pe cea mică. A doua zi de dimineață femeie s-a prezentat din nou la UPU cu fetița, aceasta simțindu-se mai rău.

Deoarece starea fetei se agrava medicii au decis transferul ei la Cluj, transfer aprobat de medicii de la Cluj, dar care nu a mai avut loc, deoarece starea fetei a fost prea gravă pentru a mai fi transportată. Ulterior aceasta a decedat în brațele medicilor.

Spitalul Județean de Urgență a deschis o anchetă în acest sens, o anchetă la care lucrează două comisii, pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la moartea fetiței. Reprezentanții SJU Satu Mare afirmă că nu poate fi vorba de o culpă medicală, atâta timp cât toate cele necesare, respectiv medici, intrumentar, medicamente, au existat la Unitatea de Primiri Urgențe.

La rândul lor, cei de la Inspectoratul de Poliție Județean au deschis o altă anchetă cu privire la moartea fetiței. Până la sosirea unui verdict medical aceștia iau declarații martorilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *