Liviu Dragnea vine în vizită în Satu Mare. Cum se poziționează PSD-istii sătmăreni în războiul Dragnea-Tudose

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

PSD se confrunta, la nivel național, cu un nou conflict între cei mai influenți oameni din partid. O parte din cei care dețin puterea sunt gata sa îl înlăture pe Liviu Dragnea de la conducerea partidului, în timp ce președintele PSD se pare ca ia în calcul o noua remaniere a Guvernului, după ce premierul Tudose nu pare sa mai fie docil în fața șefului.

Liviu Dragnea a pornit într-un tur prin țară, partea publica a acestuia fiind ca dorește sa vadă investițiile și modul în care e pus în aplicare planul de guvernare, dar partea nespusa a vizitei este, cel mai probabil, ca își dorește sa își reconfirma poziția în fața baronilor locali.

Se pare că președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca rămâne de partea liderului PSD Liviu Dragnea, fiind pregătită sa își arate sprijinul fata de acesta în cadrul vizitei de săptămâna viitoare. Aceasta a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare cu privire la disensiunile existente în partid, un mesaj subtil, venit în urma declarațiilor lui Mihai Tudose pe probleme de politica externa.

„Consider că tensiunile din spațiul public nu fac bine României și trebuie să înceteze, iar toți factorii politici să se întoarcă la muncă pentru a putea implementa programul de guvernare pentru care românii ne-au acordat încrederea.

Este nevoie cât mai rapid de o decizie în CEX al PSD care să reinstaureze un climat politic responsabil, iar eforturile noastre să se îndrepte pentru a rezolva problemele României și ale românilor.”, este mesajul președintelui PSD Satu Mare Aurelia Fedorca.

Doua aspecte sunt de urmărit după aceasta declarație a Aureliei Fedorca. Unul dintre acestea este dacă ea și PSD Satu Mare agreează ultimele acțiuni ale UDMR cu privire la autonomie, de la care au pornit declarațiile premierului Tudose. O atitudine indiferenta fata de acest subiect poate afecta grav județul Satu Mare.

Al doilea aspect de urmărit este cum va gestiona Aurelia  Fedorca un viitor scandal intern în PSD Satu Mare, dat fiind faptul ca în partid exista tot mai multe voci care critica modul de a se impune a lui Liviu Dragnea, în special cu privire la legile justiției. Primele discuții și nemulțumiri au pornit chiar de la „revoluția fiscala”, pe care membrii de partid care conduc afaceri au criticat-o dur, fiind o decizie care nu ii ajuta ca oameni de afaceri.

Declarațiile de după vizita lui Liviu Dragnea sunt previzibile în contextul declarațiilor lui Aurelian Fedorca de astăzi. Dacă nu vor apărea voci din rândul membrilor care sa i se opună, Liviu  Dragnea va lauda din nou organizația PSD Satu Mare ca una harnica și unita, fără probleme.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *