OPINIE! PNL Satu Mare, joc la două capete? Susține UDMR în ședințele închise și protestează împotriva lor în stradă?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sfârșitul săptămânii trecute a oferit o nouă imagine despre ceea ce înseamnă dualitatea oamenilor politici și faptul că politica se face în spatele ușilor închise și nu în fața alegătorilor.

În ultima perioadă PNL Satu Mare a devenit un partid extrem de tăcut, fără ieșiri în public Asta și din cauza posturii în care este pus în Satu Mare, un fel de „nici călare nici pe jos, nici desculț, nici încălțat”. PNL se află la putere, dar nu e o putere pe care să o dețină, ci una cu care să fie amăgit, o putere care îi domină.

Astfel am ajuns ca consilierul județean PNL Adrian Cozma să afirme cu tărie că colegii săi de partid doresc să îl dea afară pentru că este un critic prea dur al UDMR. De înțeles foarte bine dacă revenim la paragraful de mai sus, în care spuneam că PNL este la putere, dar puterea îi domină pe ei. Și am tinde să îl credem pe Adrian Cozma atâta timp cât nici un coleg de al său de partid nu a ieșit în mod public să infirme informațiile date publicității de acesta.

Și toate acestea în contextul în care președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că UDMR atentează la integritatea României și exclude orice colaborare cu aceștia.

Pe de altă parte, la doar câteva zile după episodul cu Adrian Cozma, în care PNL ținea partea UDMR( partid la putere și în Satu Mare și la nivel național), am găsit mai mulți membrii PNL, printre care și din cei cu funcții de execuție, precum deputatul Romeo Nicoară și președintele TNL Victor Cernea, la un protest anti-guvernamental, deci inclusiv anti-UDMR.

Da domnilor, antiguvernamental a fost protestul, nu doar unul anti-PSD, pentru că ceea ce face PSD la capitolul legile justiției, Revoluția Fiscală și alte măsuri pentru care se strigă în stradă, e bun făcut cu sprijinul UDMR. Prin urmare, într-o logică simplă, UDMR este la guvernare și se face la fel de vinovat ca și PSD pentru tot ce se întâmplă. Deci, și împotriva UDMR s-a scandat în stradă sâmbătă.

Ar fi frumos de urmărit reacțiile acestor domni liberali la următorul protest, când există toate șansele ca mulțimea să protesteze și în fața sediului UDMR, după cum afirmă Sorin Oros, actorul și de cele mai multe ori primul om din mulțime la proteste, într-o postare pe Facebook.

Revenim cu câteva întrebări retorice. Nu dăm note și nici premii pentru răspunsurile corect.

Dacă UDMR e prieten cu PSD la Guvernare, liberalii scandează în stradă și împotriva UDMR? A aceluiași UDMR cu care împart conducerea primăriei și a Consiliului Județean?

Dacă azi liberalii apără UDMR în fața lui Adrian Cozma și după două zile îl hulesc în stradă, atunci când spun adevărul?

Pe ideea „Prietenul prietenului meu este și prietenul meu”, se poate spune că dacă la nivel național PSD prieten cu UDMR, și la Satu Mare PNL prieten cu UDMR, coroborat cu faptul că în teritoriu se adaptează fiecare organizației situației, PNL e prieten și cu PSD?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *