OPINIE! De ce nu face PSD opoziție în Satu Mare – să nu supere UDMR sau nu are oameni capabili ?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Nu trebuie să știi prea multă politică pentru a-ți da seama că PSD, la nivel național, nu trece prin cele mai bune momente, chiar dacă are guvernarea și se poate spune că „taie și spânzură” după bunul plac, relevante fiind protestele din stradă împotriva legilor pe care aceștia le dau.

Cu toate acestea, la Satu Mare PSD nu este partidul aflat la putere, ci un partid de opoziție. Dar se numește partid de opoziție doar prin prisma poziționării față de cei care au conducerea instituțiilor din Satu Mare, respectiv UDMR, pentru că opoziția în sensul ei adevărat nu există.

De ce?

Diferite persoane afirmă că social democrații sătmăreni ar fi primit ordine de la centru să nu prea „supere” UDMR în teritoriu, ca nu cumva aceștia să își întoarcă fața de la ei și să îi lase baltă cu sprijinul pentru diferite legi. Deși la guvernare, PSD are nevoie de UDMR pentru a trece legile prin Parlament, iar dacă cineva ar supăra UDMR și i-ar bloca activitatea în teritoriu, UDMR la rândul lui ar putea bloca activitatea PSD la nivel central.

Dacă ne uităm la mandatul trecut, când rolurile în Satu Mare au stat „pe dos”, UDMR aproape că nu rata nici un proiect de hotărâre de Consiliu Local sau Județean pentru a găsi o neregulă sau pentru a extrapola de la subiect și a da diferite scenarii în care proiectul de hotărâre să aibă consecințe nedorite.

Că PSD nu vrea să supere UDMR se vede foarte bine și la Consiliul Județean, acolo unde au încetat de multă vreme să mai ceară postul vacant de vicepreședinte de Consiliu Județean și acum doar se prezintă tăcuți la ședințe, comentând doar la proiecte fără miză, cât să se observe că sunt și ei prezenți.

Dacă nu acesta este scenariul real pentru care PSD nu face opoziție în Satu Mare atunci se poate lua în calcul un altul, acela că PSD a promovat pe posturile de consilieri doar persoane prea puțin interesate să acorde timp și atenție proiectelor de hotărâre de Consiliu Local și Județean, astfel că nici unul nu stă să analizeze cifre, bugete, planuri și altele, pentru a vedea dacă acestea au dedesubturi în interese de grup și/sau personale, altele decât cele pentru cetățeni. Astfel se poate spune că PSD nu ține partea UDMR, doar că nu are oameni profesioniști și capabili să înțeleagă cum să facă opoziția.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *