Kérésekkel fordulnak az új ifjúsági- és sportminiszterhez

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ioana Bran személyében új minisztere van Románia új kormányának. A szatmári politikus kinevezése pedig sokak számára örömre adhat okot, hiszen ismeri a szatmári problémákat, és segíthet ezek megoldásában. Az Ifjúsági- és Sportminisztériummal ugyanis több közös ügye van a városvezetésnek, amelyek már hónapok vagy évek óta húzódnak. Ezekre hívja fel a miniszter figyelmét Kereskényi Gábor polgármester és Magyar Lóránd parlamenti képviselő, bízva benne, hogy miniszterként Ioana Bran fokozottan szem előtt fogja tartani a szatmáriak érdekeit.

„A Sport Hotel kapcsán többször is kértem, hogy a minisztérium adja át az épületet a önkormányzatnak. A hat éve üresen álló, leromlott állagú ingatlanban helyeznénk el ugyanis a Szatmárnémetibe érkező, illetve itt játszó sportolókat, természetesen a teljes felújítást követően” – mondja Kereskényi Gábor.

Magyar Lóránd parlamenti képviselő a Csipler Sándor vívóterem ügyében kéri a miniszter segítségét. Ugyanis a város fel szeretné újíttatni az épületet, EU-s támogatás felhasználásával. Ám ehhez a minisztérium a felújítás idejére át kellene adja az épületet az önkormányzatnak. Eddig azonban a kérésre – érthetetlen módon – nem született pozitív válasz.

„Több alkalommal is egyeztettem a Román Vívószövetség elnökével egy férfi párbajtőr olimpiai központ létrehozása kapcsán. Az egyeztetések jó úton haladnak, ezzel pedig új lendületet kapna a szatmári vívósport. De kiemelt fontosságú az is, hogy a sportolók jó körülmények között edzhessenek, emiatt is sürgetjük a vívóterem teljes hőszigetelését, felújítását. Eddig azonban a minisztériumban falakba ütköztünk, remélem a szatmári miniszter majd segít és nem állja útját a fejlesztésnek” – mondja Magyar Lóránd.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *