OPINIE !!! PSD are nevoie de Adrian Cozma să învețe să facă opoziție? Sau poate să îl cheme de lector după ce îl dă PNL afară

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

PSD Satu Mare cunoaște de o vreme încoace, să zicem de vreo trei ani, o serie de schimbări, la conducere, și vorba aceea, „Câte bordeie, atâtea obiceie”. Așa se facă că acum vreo 3 ani de zile, când aveau și guvern la București și conducere la municipiu și județ, PSD era mai activi pe partea de opoziție ca acum când au pierdut orice funcție de conducere în Satu Mare.

Atunci, cu Mircea Govor la conducerea organizației județne și cu Dorel Coica la municipiu PSD făcea opoziție opoziției. Nu apucau cei de la PNL să spună ceva prea bine, că cei de la PSD îi contracarau una două. Și poți zice că nici nu aveau nevoie să facă asta, că doar voturile se aduc cu bani dați oamenilor la drumuri în comune, canalizări, apă, câte o chermeză, iar toate astea existau din plin. Da, mai ales chermezele unde se țineau de după gât cu alegătorii și câștigau voturile.

Doar că ceea ce se pare că nu știe conducerea de acum este că voturile de atunci nu s-au câștigat pe vecie, ci doar până uită omul de tine. Și se pare că oamenii sunt îndemnați să uite de PSD chiar prin ceea ce fac ei…sau nu fac.

Ca partid de opoziție PSD este mai tăcut decât un elefant care se ascunde într-o tufă. Nu ai cum să nu îl vezi, dar poți și să îl ignori, căci tace. Și tace bine, doar când e împuns de câte o furnică de la spate mai suflă și el din trompă, cât să se audă că e acolo, dar nu se prea clintește.

Exemple în acest sens sunt nenumărate din 2016 până în prezent, iar cel mai elocvent a avut loc în această săptămână. Hai să le zicem cele mai elocvente. Primul a fost cu referire la postarea consilierului local Ciprian Crăciun, care a promovat o postare despre moartea lui Iuliu Maniu, la care consilierul UDMR Bertici Stefan a comentat„ Fiecare primește ce merită”, . O jumătate de propoziție din care cei mai mulți au înțeles că acesta s-a referit la Iuliu Maniu că ar fi primit ce merita prin modul în care a murit.

A fost nevoie de materiale în presă și să treacă mai bine de 10 ore ca cineva de la PSD să se „ambaleze”

Să zicem că acesta nu e cel mai relevant exemplu, căci comentariul lasă loc de interpretări și nu vrei să naști un conflict interetnic tocmai aici, la Satu Mare, tocmai în anul Centenarului.

Dar ce ziceți atunci de exemplu cu „autoutilitarele” achiziționate de Consiliul Județean, fentând chiar și psd-iștii din consiliu?

Totul a fost scos la iveală de consilierului (încă) PNL (cum zice un coleg), Adrian Cozma. Nu doar că PSD-iștii, net superior numerici consilierului PNL, nu s-au sesizat în acest caz, dar nici nu s-au obosit să să susțină prea repede punctul de vedere al consilierului Cozma. Abia după vreo 2 ore de la publicare a apărut și consilierul Ciprian Ardelean cu un punct de vedere.

Nimic din partea partidului, nimic la comun, nimic care să reprezinte opoziție adevărată. Să nu mai spunem că PSD are director la RAR, care cunoaște ce ar însemna trecerea unei limuzice în categoria autoutilitarei într-un act oficial și ar putea da explicații.

Chiar nu vrea PSD să facă opoziție? Sau nu știe?

După cum se vede treaba, consilierul PNL Adrian Cozma va fi „luxat” în curând din partid, pentru că printre cei pe care îi critică sunt chiar colegi de a-i lui, fie că are ceva de spus împotriva primăriei sau împotriva Consiliului Județean, atingându-i fie pe viceprimarii Albu și Feher, fie pe vicepreședintele Ioan Rus.

Deja i s-a atras o dată atenția să o lase mai moale cu criticile și a existat o inițiativă de a-l da afară din partid. Poate a doua are altă finalitate.

În aceste condiții PSD ar putea să îl curteze, dacă nu pentru a-i oferi un carnet de membri măcar pentru a le oferi el membrilor PSD niște lecții de cum se face opoziție, atunci când nu ai nimic de pierdut.

Sau PSD are ceva de pierdut dacă devine mai vocal?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *