Kereskényi Gábor :”A fost o provocare sa acoperim gaura de 30 milioane lei din buget”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primarul Kereskényi Gabor a prezentat în aceasta săptămâna planurile pentru 2018 în ceea ce privește investițiile din oraș. Acesta a ținut sa își înceapă discursul amintind ca municipiul Satu Mare s-a ales cu o „gaura” de 30 de milioane în urma Revoluției Fiscale.
„Am încercat sa micșoram acest deficit, dar a fost o mare provocare sa acoperim aceasta gaura de 30 de milioane. Am renunțat la Filarmonica și am redus cheltuielile de funcționare ale instituțiilor cu 20 %”, a afirmat primarul.
Pentru 2018 se prevede reabilitarea zeci de străzi, mulți kilometri de trotuare, dar și parcuri.

„vom termina reabilitarea blocului verde pe strada Ostrovului, aici dorim sa mutam o parte din locuitorii de pe Horea 6. Nu va fi ușor, dar trebuie sa luam niște masuri, pentru ca e inadmisibil ca în centru orașului sa fie un cuib de infractori care se ocupa de comercializarea drogurilor și de prostituție. Continuam extinderea iluminatului în Micro 17,CArpati 1 și Carpați 2 și sa finalizam pista de biciclete de pe Gorununui pana la Aqua Park. Propunem spre reabilitare un pachet de 40 de străzi, unde vom turna covor asfaltic și vom reface și trotuarele”, a afirmat primarul.
La acestea se adaugă și alte străzi la a căror modernizate s-au demarat lucrările încă de anul trecut, precum unele Din Curtuius sau Strada Depozitelor. La alte străzi se vor moderniza doar trotuarele, starea drumului fiind în stare buna.
Podul de pe Strada Ștrandului este un alt proiect pentru 2018, pentru care se dorește găsirea unui executant.
” Dorim un executant care a mai vazut în viata lui un pod. Speram ca pana în a doua jumătate a anului 2018 sa avem un câștigător al licitației. Va fi o licitație complicata, pentru ca e vorba de o suma mare, de 81 milioane lei”, a continuat primarul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *