PE SURSE: UDMR dă o mână de ajutor celor de la ALDE și PNL să se reunească. Pinter Jozsef viitorul vicepreședinte?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Surse din rândul consilierilor județeni afirmă că UDMR s-a decis într-un final cui să ofere al doilea scaun de vicepreședinte al Consiliului Județean.

După ce de la decesul lui Alexandru Panea postul a rămas gol, cei de la PSD au fost ținuți în șah de cei de la UDMR, amățiți, momiți și folosiți cu acest post pentru a nu dezvolta o opoziție prea puternică în Consiliul Județean.

Nu că ar prea avea cu cine!

S-a luat în discuție și oferirea celui de-al doilea post de vicepreședinte tot PNL-ului, pentru cpă ei îl avuseră și înainte, dar din motive de culise, nici ei nu au primit postul. Mai apoi s-a adus în discuție ca postul să fie oferit unui consilier UDMR, dat fiind faptul că ei au majoritatea, dar astfel cei de la UDMR nu se mai putea folosi de acest post pentru a ține celelalte partide în șah.

Ați observat că lipsește un partid din toate discuțiile?

Exact!

Despre ALDE nu s-a discutat niciodată că ar putea primi acest post, dar, se pare, după ultimele informații, că aceștia ar fi cel mai aproape de postul de vicepreședinte. Vicepreședinte ar urma să fie Pinter Joszef, consilier județean care reprezintă zona Carei.

Se pare că vechiile prietenii nu se uită, acesta având o legătură destul de strânsă cu primarul din Carei, Eugen Kovacs, Pinter fiind originar din zona Careiului, unde își desfășoară și o parte însemnată din activitatea profesională. Se cunoaște că în UDMR primarul Careiului este un personaj cu greutate și cu un cuvânt important de spus, motiv pentru care informația devine destul de plauzibilă, chiar dacă Pinter nu este cel mai marcant membru ALDE și nici cel mai activ.

 

PNL+ALDE = din nou Love?

Se cunoaște faptul dă după ruperea vechiului PNL, o parte unindu-se cu PDL și o parte transformându-se în ALDE, persoane marcante din ambele partide au păstrat vechile prietenii legate atât personal cât și în mediul de afaceri și multă vreme s-a speculat că, cel puțin la Satu Mare, cele două partide ar fi gata să se unească, doar că le stă în cale politica națională a celor două partide, precum și conducerea.

Dacă ALDE ajunge să colaboreze cu PNL la nivelul Consiliului Județean, primul pas ca cele două partide să se unească din nou este aproape făcut, apropierea urmând să fie publică, nu doar de culise.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *