Peștii, drogații și prostituatele de pe Horea 6 își vor lua „zboru” anul acesta din Satu Mare. Cei de bună credință vor fi mutați pe Ostrovului

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primarul municipiului Satu Mare a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că în acest an se așteaptă finalizarea blocului verde de pe strada Ostrovului, acolo unde dorește să mute o parte din cei care locuiesc acum în imobilul de pe strada Horea numărul 6.
„Vrem să stârpim acel focar de traficanți de droguri și de prostituate de acolo. Nu este normal ca astfel de activități să se desfășoare în Satu Mare, cu atât mai mult în plin centrul orașului. Cei care au reședința acolo vor fi mutați pe strada Ostrovului”, a afirmat primarul KereskenyI Gabor.
Acesta a fost completat de viceprimarul Doina Feher, care a afirmat că vor ajunge în noul bloc de pe strada Ostrovului doar cei care întrunesc condițiile pentru a primi o locuință socială.
„Nu vreau să se înțeleagă greșit, așa cum unii locuitori din Micro 17 au înțeles anul trecut când am mai pus în discuție acest subiect. Vor primi locuință socială pe Ostrovului doar cei care întrunesc condițiile, nu toți cei de pe Horea, nu mutăm un cuib infracțional dintr-o parte în alta”, a completat Doina Feher.
Tot aceasta a mai completat că din cei care își făceau veacul pe strada Corvinilor, unde s-a demolat recent o clădire în care se desfășurat activități de prostituție și de vânzare de droguri, nu s-a depus nici un dosar pentru locuință socială, mai mult, acei oameni nici nu s-ar fi încadrat pentru primirea uneia pentru că nu pot face dovada unui venit stabil, așa cum o cer regulile de acordare a locuințelor sociale.
„ Din cei de acolo nici unul nu a depus dosar pentru locuință socială. Am instaurat o regulă și pe Ostrovului la blocul care e populat acum, doar cei cu venit pot să primească locuință socială. Mai mult, am impus plata unui fond de rulment, de 300 de lei, pe care doar vreo 17 familii din cele 170 de acolo nu l-au plătit. Acest fond îl folosim pentru distrugerile posibile, dar și pentru a plăti eventuale datorii pe care ei le pot lăsa atunci când pleacă. Cei care sunt de bună credință își primesc banii înapoi. Deocamdată avem șase procese pe rol cu foști beneficiari de locuințe sociale care au plecat și au lăsat datorii”, a mai completat viceprimar.
Edilul șef a afirmat că situația juridică a imobilului de pe Horea 6 este în curs de soluționare, existând pe rol un litigiu cu privire la dreptul de proprietate.
„Acolo există câteva familii care și-au achiziționat imobilele și restul de clădire aparține în principiu municipiului Satu Mare, dar asta e pe plan secund când vine vorba de activitatea ce se desfășoară în acea zonă, a oricui ar fi clădirea, așa ceva ce este acuma nu este normal”, a mai completat edilul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *