OPINIE! A-nceput cu dreptul, dar și-a dat cu stângu-n dreptu`. Primarul care nu suportă critica sub nici o formă

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A început mandatul cu dreptul, cu o largă susține din partea populației, ba chiar mulți i-au făcut campanie fără să fie membri de partid și să aibă treabă cu politica, doar pentru că vedeau în el un om care poate schimba ceva.

Și la început s-a ținut de această imagine, a pus mâna la vopsit garduri, la amenajat spații de joacă alături cde cetățeni, intrări live pe Facebook pentru a răspunde întrebărilor și reclamațiilor cetățenilor, dar la un moment dat, de pe piedestalul pe care a ajuns a văzut că toți sunt la picioarele lui și a început să nu îl mai intereseze de ei, pentru că nu îl puteau ajunge acolo sus.

Cam așa se povestește pe scurt mandatul de până acum al primarului din Tășnad, Grieb Csaba Francisc, pe care nu de puține ori l-am lăudat în rândurile site-ului ObiectivSm, total dezinteresați, crezând că este une dil exemplu de bune practici și implicare în rezolvarea problemelor cetățenilor.

Doar că omul se cunoaște când dă de greu, iar atunci când a dat de primii critici edilul tășnădean s-a schimbat 180 de grade. Nu a suportat criticii din mediul online și a vrut să își angajeze avocat care să îi dea în judecată, dar scandalul din media pe această tema l-a făcut să se răzgândească, dar a gsit portița de a face un sindicat al angajaților din primărie, și au angajat ei un avocat, căci erau și alții vizați nu doar el, și printr-o citație ar fi putut să îi liniștească pe reclamanți și critici.

Dar lumea nu s-a potolit, astfel că opiniile despre edilul din Tășnad și modul în care conduce orașul nu au încetat să apară în mediul online, dar nici primarul nu se lasă, facându-ne să credem că stă cu ochii mai mult pe Facebook decât la probleme din urbă.

Cel mai recent episod a avut loc seara trecută, când, neîndrăznind să scrie direct celui care îl critică, a abordat problema pe ocolite și cu un mesaj subliminal.

Vali Mada, tășnădean la origini, și-a exprimat opinia cu privire la mandatul primarului pe Facebook, considerând că acesta este un manager prost pentru oraș. Primarul nu i-a răspuns direct, dar s-a folosit de tatăl reclamantului, șofer la primărie, pentru a-i transmite un mesaj reclamantului și poate, putem îndrăzni să spunem, să îl intimideze. Edilul a ținut să precizeze în mesajul său că cel care îl reclama este „fiul unui șofer de la primărie” și i-a dat termen oarecum tatălui lui Vali Mada ca fiul său să își exprime explicațiile pentru cele spuse în mediul public până luni.

Oare urmează ca luni primarul să îl convoace să șoferul primăriei, respectiv tatăl lui Vali Mada, cel care l-a criticat pe primar, la o discuție între patru ochi în care să i se spună că ar putea să își piardă postul pentru că fiul său îl critică în mediul online?

„Ideea mea e ca sunt cetatean, si intr-o tara democratica, atata timp cat nu-i lezez sfera personala si ma refer strict la performanta mediocra si a managementului defectuos care-l administreaza la Primaria Tasnad. Sa cenzurezi in 2018 mi se pare o forma de comunism si nu pot fi de acord cu aceasta atitudine ridicola. Sunt cetatean si am datoria morala sa traiesc intr-o comunitate bazata pe onestitate si intentii bune.”, ne-a transmis Vali Mada cu referire la acest subiect. 
Se pare că în ultima perioadă mai multe persoane au plecat sau își fac bagajele din primăria Tășnad, după ce nu au prea agreat modul de conducere al edilului șef, acesta fiind în conflict cu o serie de oameni care la un moment dat l-au susținut și chiar ajutat să acceadă la funcția pe care o are.
Nici presa nu este prea bine văzută și primită la Tășnad, edilul având o serie de mesaje pentru unii dintre colegii noștri care au îndrăznit să îl mai critice, motiv pentru care și noi ne așteptăm să fim contactați de către edil, pentru că am îndrăznit să transmitem un punct de vedere.
Și nu în cele din urmă, există voci și în partid care atrag atenția asupra derapajelor primarului, dar acesta se află deocamdată în grațiile conducerii de partid, care îl lasă să își continue activitatea în același mod conflictual și respingător față de cetățeni.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *