De la bătăușul din curtea școlii la campionul din ring – povestea luptătorului Marius Munteanu

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Marius Munteanu este deja un nume cunoscut în sporturile de contact, cu un palmares frumos, care dă fior reci adversarilor atunci când intră în ring. Loviturile sale au trimis mulți adversari la podea și se pregătesc să facă noi „victime” chiar în următoarele săptămâni.
Marius a crescut, ca orice copil în anii 90, în cartier, acolo unde a avut și prieteni și dușmani, iar sportul l-a îndrăgit de mic, insuflat și de tatăl său boxer.


„Am început să fac judo de mic, de la 3 ani, pe urmă am trecut la karate u an și jumătate, dar nu mi-a prea plăcut pentru că nu era full contact. Cum tatăl meu făcea box, m-am dus și eu la 12 ani la box. Vedeam de atunci marile gale K1 și mi-am dorit mereu să fiu ca cei din ring, pe care îi priveam la televizor.
Ca și copil mă mai băteam în curtea școlii, aveam foarte multă energie și trebuia să o consum cumva. Nu a durat mult perioada aceasta, pentru că sportul a început să îmi consume energia, la 16 ani am urcat prima dată în ring într-un meci la profesioniști, un meci de trei reprize a câte trei minute, unde am câștigat primele mele puncte”, povestește Marius Munteanu.
De atunci și până în prezent a urcat în ring de 49 de ori în meciuri oficiale, din care 31 au fost victorii, 16 chiar prin K.O, a suferit 16 înfrângeri și a avut parte de 2 egaluri.


Pentru că la noi în România sportul de contact mai are carențe și nu e atât de bine finanțat cum ar fi nevoie, Marius și-a încercat norocul și în Portugalia, Franța și mai apoi Olanda, patria sporturilor de contact și locul unde acest sport este plătit așa cum trebuie pentru ca un sportiv de kickboxing să poată trăi din acest sport.
Acum Marius este legitimat ca și sportiv de kickboxing, la un club din Arad, unde merge câte o săptămână în fiecare lună pentru pregătire, în rest pregătindu-se în Satu Mare, unde are și un loc de muncă.


„De obicei în fiecare lună merg la Arad, în cantonament, unde stau o săptămână. Acolo fac două antrenamente pe zi, dimineața la 8 și seara la 18. Primul antrenament e de forță sau condiție fizică iar cel de-al doilea este mai tehnic, fac sparring, combinații, dau la sac. Între antrenamente toată treaba mea e sa mănânc bine și să mă odihnesc. Acum sunt la categoria grea și îmi e mai ușor ca înainte, nu trebuie neapărat să fiu atent la fiecare gram, tot ce e important e să nu fac burtă”, mai povestește luptătorul.
Cât e acasă Marius se antrenează la Friends Gym, cu Anghel Cardoș iar pe partea de pregătire fizică la Energy Kardio Club, cu Anzik Arnold. Și-ar dori să reprezinte județul Satu Mare atunci când intră în ring, dar din păcate aici nu are condițiile necesare pentru a putea face performanță în acest sport. Totuși a gpsit doi sponsori sătmăreni care să îi susțină o parte din costurile financiare


„NRG din Arad, LUCE și Ovilex Software din Satu Mare sunt cei trei sponsori pe care îi am și care mă susțin financiar cu pregătirea și participarea la meciuri. Costuri sunt, e nevoie de o alimentație corectă, de suplimente, deplasări, plus echipament și alte deplasări pentru pregătire, că la Satu Mare nu prea am cu cine să fac sparring și sunt nevoit să merg la Baia Mare, Oradea, Cluj sau Arad”, mai povestește sportivul.
Sacrificiile în acest sport sunt nelipsite, fiind atât de ordin fizic – încheieturi luxate, nas spart, arcade sparte, cât și de ordin psihologic, departe de soție, viață de noapte restricționată.
Acum Marius se află în cantonament la Arad, pregătindu-se pentru meciul din 24 Martie, din Budapesta, cu un sportiv maghiar.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *