Un sătmărean face marele pas spre ultra-maraton și țintește Campionatul European de 24 de ore

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Claudiu Gorgan este un maratonist pe care județul Satu Mare nu a putut să îl țină acasă din lipsă de infrastructură sportivă și condiții pentru atleții ieșiți din juniorat, astfel că el și-a căutat de-a lungul timpului cluburi din România și Italia pentru care să alerge. Acum aleargă sub tutela unui club sportiv din Cluj, care îi oferă posibilitatea participării la cele mai importante competiții.

După zeci de maratoane în care a câștigat aproape tot ce era de câștigat, chiar și împotriva unor alergători din Kenya, recunoscuți în acest sport, sau sportivi din alte țări cu condiții mult mai bune de antrenament, Claudiu Gorgan a decis să facă următorul pas, de la maraton la ultra-maraton.

„Ultra-maratonul e o probă de alergare de 24 de ore, în care sunt de alergat minim 175 km. Fiind obișnuit cu distanțele lungi am hotărât să particip la o asemenea cursă, adică să alerg o zi întreagă din simplul motiv că „simt că pot”. În luna Martie, mai exact pe data de 15, în orasul Heilbronn din Germania va avea loc o cursă de o asemenea amploare, unde voi încerca să alerg un număr cât mai mare de kilometri”, afirmă Claudiu Gorgan.

Prima țintă în cadrul acestei curse pentru Claudiu este să ajungă la linia de finish, dar motivația sa este una și mai mare. Dacă corpul îl ajută, dacă psihicul îl menține motivat și dacă timpii și kilometrii ies așa cum vrea el, are toate șansele ca ultra-maratonul din Germania să îi ofere un bilet la Campionatul European din vară de la Timișoara.

„Marii alergători reușesc să atingă distanțe kilometrice în adevăratul sens al cuvântului, peste 220km în 24 ore. Asemenea cursă necesita să fii de oțel. Pregătirea față de maraton, după părerea mea, e mai ușoară, deoarece alerg la un ritm mult mai scăzut, însă trebuie multi kilometri alergați. O medie de 35-40km/zi am alergat în această pregătire. Cel mai lung antrenament pentru aceasta cursa a fost o alergare de 100 km în 12 ore.”, mai afirmă sportivul.

O asemenea cursă nu se poate duce la final fără o hidratare și hrănire corespunzătoare, care sunt un semn de întrebare pentru Claudiu, obișnuit să alerge la maraton câte 43 km fără să se oprească nici o secundă să ia ceva de mâncat la mână, dar are încredere că se va descurca să mănânce în timp ce aleargă și să își stăpânească corpul să reziste presiunii și oboselii.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *