Protejarea unui imobil neincalzit in timpul iernii

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

O casa de vacanta, o locuinta care nu este folosita timp de mai multe luni in sezonul rece sau chiar si o rulota care nu este practic de locuit in timpul iernii au nevoie de cateva măsuri de precautie înainte de venirea temperaturilor scăzute.

Cateva solutii antiinghet pentru instalatiile care contin apa

Daca casa nu este folosita mai multe zile in timpul unei perioade geroase, instalatiile cu apa ar trebui golite daca este posibil si, astfel, se va preveni deteriorarea acestora. Este un demers care neaparat trebuie luat in seama, altfel, primavara va puteti trezi cu casa inundata si chiar distrusa.

In instalatiile sanitare se poate pune antigel, insa nu intotdeauna antigelul este recomandat a fi folosit in instalatii termice, la unele centrale termice fiind contraindicata folosirea antigelului. Exista, in schimb, alte lichide speciale antiinghet recomandate pentru centrale, care protejeaza componentele de alte probleme care ar putea fi cauzate prin folosirea antigelului.

Frigiderul nu functioneaza normal daca temperatura din jur este sub 10ºC!

Majoritatea frigiderelor functioneaza normal la o temperatura ambientala a incaperii de +10ºC, iar daca aceasta conditie nu poate fi asigurata, congelatorul se va dezgheta, iar alimentele din el se vor deteriora.

De asemenea, daca frigiderul este dotat cu dozator de apa, precum modelul Samsung Side by Side, se impune mare grija la alimentarea cu apa, aceasta functie ar trebui dezactivata pentru perioada sezonului rece intr-un imobil neincalzit chiar si cateva zile la temperaturi exterioare sub 0ºC. La reactivarea acestei functionalitati a dozatorului este necesara o verificare a alimentarii si a filtrului, mai ales ca un filtru pentru frigider Samsung se recomanda a fi inlocuit o data la 6 luni.

Feriti-va casa de soareci!

Soarecii invadeaza de multe ori si case locuite, iar daca nu se iau masuri, mare atentie ca o pereche de soareci poate face pana la 100 de pui pe an!

Nu trebuie lasata mancare neambalata prin casa – chiar si in dulapuri soarecii isi fac loc dupa faina, paine etc. –, aceasta ar trebui pusa in recipiente de metal, sticla etc.

Daca problema soarecilor exista deja, o pisica poate fi de folos, dar nu suficienta, iar daca este oprit curentul electric in lipsa proprietarilor, mirosul puternic de menta ar putea fi o solutie (o lampa cu ulei de menta, de exemplu).

Un vecin bun este cea mai buna solutie impotriva hotilor

O cutie postala care se umple cu scrisori, oferte sau facturi este un indiciu pentru hoti ca stapanii unui imobil sunt absenti. Asadar, un vecin bun poate rezolva aceasta problema, luand corespondenta din cutia postala, macar din cand in cand. Vecinii sunt de mare folos si pentru a observa eventuale miscari anormale in casa sau in curte daca sunt anuntati de lipsa proprietarilor.

Un sistem de supraveghere de la distanta este, de asemenea, util, insa intreruperea curentului ar putea genera probleme de resetare, iar cineva trebuie sa intervina daca internetul nu functioneaza sau daca sistemul de supraveghere semnaleaza miscari suspecte.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *