OPINIE! Maghiarii din Satu Mare, exemplu de mobilizare de zilele naționale. Net superiori numeric fata de romanii prezenți de 1 Decembrie

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cu riscul de a fi făcut din nou trădător de patrie, om lipsit de patriotism, vânzător de neam, o spun răspicat și fără frica, maghiarii au dat astăzi, 15 Martie, o lecție de mobilizare pentru o sărbătoare națională.

Numărul maghiarilor prezenți în stradă de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost unul impresionant pentru o manifestare națională, la Satu Mare. Romanii nu au reușit sa iasă în număr atât de mare în stradă de 1 Decembrie, în ciuda fasolei și a ciolanului gratuit primite la finalul evenimentului.

Mai mult, maghiarii au stat civilizați și cuminți pe toată perioada manifestării, fără sa se plimbe de ici colo, fără sa ii vezi fumând în mulțime sau discutând între ei, în contrasens cu discursurile oficiale.

Atmosfera s-a simțit a fi una de sărbătoare, una care are menirea de a uni cetățenii aceeași etnii. Aplauzele au fost la unison, la fel de puternice de fiecare data. Nu am înțeles nimic din discursuri, dar am înțeles din reacția publicului ca ceea ce li s-a transmis a fost ceva puternic, mobilizator, mesajul a fost unul care a penetrat mulțimea și nu a fost doar o înșiruire de cuvinte spuse pentru ca cineva trebuie sa le spună.

Dincolo de evenimentele istorice, romanii au ce învață din aceasta manifestare dar în special din ce înseamnă împărtășirea unor valori comune cu cei de aceeași etnie și respectul pentru o sărbătoare națională.

Pe de alta parte și romanii au partea lor de felicitări și aprecieri cu aceasta ocazie, ca nu s-au lăsat dusi de valul ultranationalist și nu au perturbat manifestarea, arătând respect fata de evenimentul celor cu care trăiesc zi de zi, unii chiar salutând husarilor atunci când au trecut pe lângă ei.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

1 thought on “OPINIE! Maghiarii din Satu Mare, exemplu de mobilizare de zilele naționale. Net superiori numeric fata de romanii prezenți de 1 Decembrie

  1. Ce nu a inteles ma attila mai mongol prost.. ca voi bosgorii veniti sa faceti panarama in Romania ca va puneti steguriele unguresti de cacat in orase Romanesti ca aveti pretentii la teritorii ROMANESTI ce nu este de inteles ?? Vai de curul vostru cand se vor enerva Romanii ca o sa venim peste voi in ungaria sa va punem bocancul pe capul ala prost care il aveti rasa mami voastre de hahalere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *