Cum a fost umilită mama a cărui copil a murit în spital, în ianuarie: „ M-am pus în genunchi, i-am pupat mâinile, în timp ce o rigam să îmi vadă copilul”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

ndÎn luna ianuarie un nou scandal a apărut în jurul Spitalului Județean de Urgență. Un copil a murit la Unitatea de Primiri Urgențe, după ce în urmă cu câteva ore acesta a fost trimis acasă de către medici spunându-li-se părinților că minorul nu are nimic, fiind probabil o febră de la faptul că îi ies dinții sau are varicelă. Câteva ore mai târziu, mama cu copilul au revenit la Unitatea de Primiri Urgențe, acolo unde copilul a și decedat, după ce a intrat în comă, medicii afirmând că el doarme.

Redacția ObiectivSM, a intrat în posesia declarațiilor mamei copilului, cea în brațele căreia a murit cel mic, nefiind băgată în seamă de medici. Aceasta povestește cum s-a umilit în fața medicilor de la urgențe, punându-se în genunchi și pupând mâinile doctoriței pentru ca aceasta să se uite la copilul ei.

Tot mama povestește în declarație cum persoane anrgenate în actul medical i-au afirmat unchiului minorului decedat că cel mic a murit cu câteva ore înainte de a se comunica decesul către părinți, în tot acest timp fiind ținut într-un salon, departe de părinți.

La două luni de la acest incident, părinții minorului decedat nu au primit nici un răspuns la întrebările lor. Cazul a fost rapid înnăbușit de cei de la Spitalul Județean, iar cei în măsură să ancheteze acest caz, respectiv organele de anchetă, care se sesizează din oficiu în astfel de situații, nu au luat încă legătura cu părinții. Adulții au înțeles de cuviință să angajeze un avocat pentru a formula o plângere penală. Se pare că există anumite carențe în sistem sau că cineva nu își dorește ca acest caz să înainteze, pentru că la două luni de la înregistrarea plângerii penale nu s-a comunicat încă un număr de dosar pentru a se cunoaște dacă a început urmărirea in rem în acest caz.

Pentru că nimeni nu le oferă nici un răspuns și nu le prezintă nici o evoluție în anchetă, părinții s-au văzut nevoiți să apeleze la ajutorul presei pentru a-și face cazul cunoscut precum și nedreptățile care consideră că li se fac în continuare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *