Ce este de facut cand masina nu porneste din cauza acumulatorului?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Unele masini, mai ales modele vechi, nu avertizeaza prin semnale sonore faptul ca farurile au ramas aprinse dupa oprirea motorului. Iar daca farurile sau alti consumatori au ramas in functiune cateva ore dupa oprirea motorului, acumulatorul se poate descarca, iar masina nu va mai porni.

De asemenea, in timpul sezonului rece, masina nu trebuie lasata nepornita saptamani de-a randul; dimpotriva, rularea catorva kilometri macar o data la cateva zile va asigura o buna functionare a bateriei masinii.

Prim-ajutor pentru masini in pana de curent de la acumulator

Solutia cea mai simpla pentru pornirea unei masini ramasa in pana de baterie este un robot de pornire, acesta fiind o baterie de rezerva, care permite pornirea motorului in cazul in care acumulatorul automobilului este descarcat.

Daca robotul de pornire este mai scump si nu oricine considera ca ar trebui sa investeasca intr-un asemenea instrument, un cablu de transfer de curent intre baterii auto ar trebui sa existe in cutia cu scule a masinii. Pana de curent de la acumulator poate aparea intr-un moment in care atelierele auto sunt inchise, astfel incat un prieten sau un om de bine din trafic va poate ajuta sa primiti, folosind un cablu de transfer, curentul necesar de la acumulatorul altei masini pentru a porni masina.

Când este momentul unei baterii noi?

Fiecare acumulator auto are o perioada limitata de functionare, care difera in functie de model, dar dupa 4-5 ani este de asteptat ca acesta sa aiba probleme, iar daca ati ramas in pana de curent de mai multe ori, in mod cert a venit momentul unui acumulator nou.

Masinile vechi erau mai simple, orice sofer priceput la tehnica auto putea schimba o baterie fara probleme, insa majoritatea modelelor de dupa anul 2010 trebuie duse la un specialist auto pentru a avea un acumulator auto nou, altfel pot aparea diverse erori la bord. De exemplu, anumite masini (BMW, Volkswagen, Skoda, Seat, Audi, Fiat si nu numai) reseteaza senzorul de directie si ramane aprins in bord becul de la servodirectie si ESP.

Costul unei baterii noi comunicat de specialistii de la service-ul auto poate fi tulburator de mare, dar este justificat mai ales cand acestia propun un model de acumulator auto de calitate. Pentru un model Audi, de exemplu, merita investitia si in acest consumabil al masinii, dar poate rezulta o oarecare economie daca apelati la un magazin specializat in piese auto audi pentru a achizitiona de acolo acumulatorul, iar la atelierul auto sa solicitati doar instalarea noului acumulator.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *