Pesta porcină africană duce la noi confiscări la Vama Halmeu

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pesta porcină africană, boală specifică porcilor, cu mari repercursiuni economice, face ca toți ochii inspectorilor sanitari veterinari să fie ațintiți asupra Vamei Halmeu, acolo pe unde în urmă cu numai o săptămână un cetățean a încercat să introducă în țară salam infestat cu această boală.
Un nou transport de carne, dar și furahe pentru porci de această dată, a fost oprit și confiscat la vama Halmeu, în această săptămână.
„ În urma controalelor efectuate în Postul de Inspecție la Frontieră Halmeu, împreună cu Poliția de Frontieră și Biroul Vamal Halmeu, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de : 158 Kg produse alimentare și 38 kg furaj pentru animale, în valoare totală de : 3.923 lei., Din produsele reținute au fost recoltate probe pentru examene de laborator, cu respectarea legislației Sanitare Veterinare în vigoare. Produsele au fost denaturate, confiscate și incinerate , într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.”, se arată într-o comunicare a celor de la DSVS Satu Mare.
Satu Mare s-a confruntat cu pesta porcină africană în două rânduri, când pe raza județului s-au depistat focare de pestă porcină africană, care au fost distruse de către cei de la DSVSA. Deocamdată astfel de focare mai sunt prezente pe teritoriul Ucrainei, motiv pentru care orice carne sau produse din carne provenite din această țară sunt atent controlate.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *