Sătmărenii au tăiat peste 2300 de miei și iezi de Paște

0
149
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sărbătorile Pascale se confundă pentru multe familii cu obiceiul tăierii și pregătirii mielului pentru masa de Paște. În special în zonele de tradiție pentru creșterea oilor, mielul este nelipsit de pe masa de Paște.

În județul Satu Mare numărul miei și iezilor sacrificați pentru Paște este mult mai mic decât în alte zone ale țării, date fiind obiceiurile culinare împrumutate de la celelalte naționalități, cum ar fi fierberea șuncii de porc pentru masa de Paște.

„Cu ocazia Sărbătorilor Pascale Catolice și Ortodoxe ,au fost sacrificați un total de 2307 capete miei și iezi, din care un număr de 395 capete în punctul de sacrificare temporară.”, anunță Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor.

Punctele de sacrificare temporară au fost organizate în piața de vechituri, atât pentru paștele catolic cât și pentru cel ortodox, dar se pare că populația de la oraș fie preferă să cumpere mielul direct la crescătorul de la țară, fie a început să renunțe la acest obicei.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *