Șase sătmăreni au pornit în cursa vieții lor. Din Satu Mare până în deșertul Sahara, cu DACIA

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pentru iubitorii de mașini vechi, cum este și Ovidiu Pop din Satu Mare, tehnologia nouă care se implemenetează pe autoturisme nu îi face să creadă mai puțini în mașinile care sunt mai puțin dotate și mai rudimentare, cum este și bătrâna Dacia.

Iubitor de Dacie, fiind prima mașină pe care a condus-o, Ovidiu a făcut o pasiune din a demonstra că Dacia nu este mai prejos decât alte mașini, chiar dacă acesta mai are în colecția personală mașini de sute de mii de euro, printre care Lamborgini, BMW și altele.
De câteva luni Ovidiu și-a pus în plan să ajungă cu Dacia până în Deșertul Sahara, iar acum două zile, în 14 aprilie, însoțit de alți cinci prieteni, a pornit la drum.


Două Dacii, una roșie și una galbenă, impecabile din punct de vedere estetic și tehnic, au pornit la drum, pline de dorința de a demonstra că se poate ajunge departe și la volanul unei mașini trecute de 30 de ani.

„Am ajuns acum în Franța și am venit fără incidente până aici. Aceasta e a treia noastră zi pe drum și totul a decurs bine. Prima seară am dormit în Slovenia iar în cea de-a doua ne-am cazat la Nice. Mașinile se prezintă bine, tot ce am avut de schimbat la una dintre ele a fost o planetară. În rest merg foarte bune, mergem cu 120 km/h constant.”, afirmă Ovidiu.

Multă lume îi consideră puțin prea curajoși pentru că fac această cursă, pentru că nu au încredere în vechile mașini, dar cei cinci s-au încăpățânat să demonstreze contrariul. Fiecare kilometru este pentru ei o victorie, iar încurajările le dau încredere să continue.

„În toate parcările am fost abordați de tiriști, toți sunt foarte uimiți de cursa pe care o facem și sunt foarte încântați de mașini. Vin, se uită la ele, ne pun întrebări, le admiră”, mai afirmă Ovidiu.

Băieții fac în total un drum de 5000 km pe un sens de mers, dorind să se întoarcă acasă tot la volanul Daciilor, tot pe patru roți, așa cum au și pornit la drum. Sunt pregătiți pentru orice defecțiune, având cu ei piese de schimb.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *