Sute de saci de gunoaie și căței morți adunați de pe malul lacului Călinești. După muncă a urmat un picnic cu slănină friptă

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La Călinești Oaș a avut o amplă acțiune de ecologizare a lacului de acumulare, acțiune care a vizat curățarea resturilor aduse de ape sau lăsate de cei ieșiți la iarbă verde. Dată fiind suprafața mare a lacului, respectiv cea de ecologizat, primarul comunei a mobilizat peste 300 de oameni, astfel încât acțiunea să fie una cât mai de efect.

„Am participat astăzi la acțiunea de ecologizare a unei părți a lacului de acumulare Călinești. În 22 aprilie este ziua pământului, noi am pornit mai devreme acțiunile. Am muncit de dimineață, dar fiind micuți am obosit și drept răsplată ne-am oprit la un picnic tradițional. Pofta e foarte mare în rândul lor, dar și distracția. Acțiunea aceasta se desfășoară de mai mulți ani, dar tradiția cu picnicul e doar de anul trecut. Noi suntem în jur de 200 de copii astăzi, de la clasa I până la clasa a VIII-a, toți elevii de la Școala Gimnazială Călineți Oaș. Așa învață să aibă grijă de pâmânt, ei trăiesc intens astfel de acțiuni. E important să îi învățăm de mici grija pentru pământ. Mare parte a mizeriilor au fost aduse de râul Tur, care a ieșit din matcă și a lăsat mizeriile pe uscat, dar mai avem și localnici care mai au nevoie încă de puțin spirit civic ”, afirmă una dintre profesoarele venite cu elevii la acțiunea de ecologizare.

Alături de cei mici au fost și angajații primăriei, cei de la Apele Române, dar și asistații sociali, care au strâns împreună sute de saci de resturi menajere, dar și alte resturi sau lucruri aruncate. Nu au lipsit nici scenele triste, copiii descoperind pui de câini aruncați într-o pătură pe malul apei.


După ce au finalizat acțiunea de ecologizare, toți cei prezenți au avut parte de un picnic cu slănină friptă pe băț, picurată pe pâine și servită cu ceapă verde.

„Am curățat multă mizerie la baraj. Au fost mizerii multe făcute de oamenii care vin la baraj. Acum după ce am muncit facem un picnic și facem slănină pe băt. Unii colegi se descurcă mai greu, dar eu nu am probleme”, afirmă una dintre elevele prezente.

„Astăzi am curățat barajul și am mers destul de mult și am strâns foarte multe mizerii. Am găsit și animale moarte, niște puiuți de căței într-o pătură. Mizeriile le fac oamenii care vin la baraj și nu știu să facă curățenie după ei. ”, a afirmat și o altă elevă

La sfârșitul acțiunii sacii de gunoi plin de mizerii au fost încărcați în camionete și predați operatorului de salubritate, iar plasticul a fost dus la reciclat.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *