Retea prin cablu sau wireless?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Studiile despre efectul radiatiilor emanate de un router pentru internet wireless sunt inca la inceput si nu prea sunt cunoscute de utilizatori, astfel incat alegerea de a avea internet prin cablu sau wireless se bazeaza, de obicei, pe alte criterii.

Cablul este ”sfant”!

Marele avantaj al internetului prin cablu este viteza nestirbita, furnizorii de internet asigurand o anumite viteza pentru internet doar daca conexiunea se face prin cablu. Iar pentru utilizatorii care au nevoie frecvent sa descarce sau sa incarce date multe, acest criteriu al vitezei internetului este important de luat in calcul.

Prin wireless, un loc din cladire mai indepartat de router poate avea semnal mai slab, iar conexiunea la internet sa fie afectata. Firmele organizate pe un spatiu mai larg sau pe mai multe etaje ar trebui sa foloseasca o retea de internet prin cablu, mai ales ca in birouri se folosesc foarte frecvent calculatoare desktop.

O retea de cabluri realizata si configurata de specialisti este absolut necesara in companiile a caror activitate depinde de internet, chiar daca pare complicata instalarea si gestionarea cablurilor – exista solutii pentru mascarea eleganta a cablurilor, iar folosindu-se etichete pentru cabluri, oricine poate sa cunoasca legatura dintre modem sau switch si un calculator anume.

Wireless la indemana tuturor

Chiar daca alegem sa pastram la indemana un cablu pentru conectarea ideala la internet, instalarea si a unui router pentru internet wireless poate fi utila si ceruta de membrii familiei sau de colectivul unei firme, care folosesc diverse dispozitive mobile cu posibilitate de conectare wifi – telefon mobil, tableta, laptop, smart TV si asa mai departe.

Daca nu exista la indemana un router pentru wireless, un laptop poate fi transformat

intr-un router wireless, care sa asigure accesul la internet pentru cei care doresc sa se conecteze wifi pe telefon sau pe alt dispozitiv aflat in apropiere.

De asemenea, daca telefonul mobil beneficiaza de o oferta generoasa de internet, acesta poate fi setat ca hot spot pentru alte aparate apropiate care se pot conecta wireless.

Bineinteles, o retea wireless trebuie protejata cu parola, dar trebuie stiut ca si o securizare a retelei poate fi compromisa de un hacker care urmareste intentionat o anumita tinta. Un element suplimentar pentru a limita accesul nedorit prin internet la calculator sau la alt dispozitiv ar fi configurarea unei parole pentru intrarea pe calculator, telefon, tableta etc.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *