În locul Lacului Pescăruș se pregătește o investiție mare, pentru toate vârstele și gusturile. Ghiciți ce se va face?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a avizat vineri, 20 aprilie, un proiect ce prevede finalizarea imobilului de 6 etaje din Piata nr.1, respectiv a unui proiect privind amenajarea în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri de sport, spații verzi și locuințe.

”Ne-am dat acordul pentru ca alte două ”pete” de pe fața orașului să dipară. Este vorba de clădirea în roșu cu 6 nivele din Piața nr.1, respectiv Lacul Pescăruș. Comisia Tehnică a avizat un proiect ce prevede finalizarea clădirii din Piața nr.1, respectiv un proiect privind construcția în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri de sport, spații verzi și locuințe”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Așa cum a mai afirmat și în alte rânduri, edilul orașului a reiterat faptul că Primăria Municipiului Satu Mare prin serviciile pe care le oferă trebuie să sprijine orice proiect privat care este în folosul orașului și a sătmărenilor!

”Am promis că vom curăța “petele” care murdăreau fața orașului. Pe terenurile care alătdată erau pline de bălării, de pe Drumul Careiului și B-dul Henri Coandă au fost construite noile supermarket-uri Lidl, respectiv Kaufland. Pe alte două terenuri se construiește acum mall-ul NEPI, respectiv se află într-un stadiu avansat proiectul construcției unui magazin Altex, în imediata vecinătate a noului supermarket Kaufland”, a mai spus primarul Kereskényi Gábor.

Totodată, Comisia Tehnică și-a dat avizul și pentru proiectul ”Amenajarea unui terminal transjudețean- translocal, construirea unui depou pentru autobuze electrice/hibride, precum și a unei stații de încărcare”.

Proiectul ce va fi finanțat din fonduri europene având o valoare de 6,3 milioane de euro. Acesta prevede construcția pe str. Fabricii a unei autogări, a unui centru de comandă a traficului și a unei stații de alimentare pentru autobuzele electrice/hibrid care vor fi acțiziționate de Primăria Municipiului Satu Mare, tot din fonduri europene.

 

Sursa: Primaria Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *