Toate detaliile cu privire la Ziua Orașului 2018. Ce formații în ce zile cântă și ce alte surprize sunt pregătite

0
961
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Zilele Orașului vor avea loc în acest an în perioada 25-27 mai, organizatorii afirmând că doresc ca această ediție să fie cel puțin la fel de bine organizată ca cea de anul tercut astfel încât evenimentul să aibă un aer modern, înspre ideea de festival și nu de bâlci sau sărbătoare câmpenească. În acest sens, regulile vor rămâne stricte în ceea ce îi privește pe comercianți.
”În acest an am considerat că mare parte din Zilele Orașului trebuie organizate după aceleași reguli de anul trecut. În 2019 am acordat oa tenție deosebită acestui eveniment , încercând să îmbunătățim mai multe aspecte organizatorice. Ne dorim ca și în acest an să iasă la fel de bine ca anul trecut. După eveniment am organizat mai multe sondaje, am dorit să aflăm feedback-urile cetășenilor și pe baza lor am realizat programul de anul acesta, dar și organziarea standurilor sau activitatea ONG-urilor. Succes acestor zile este prezența sătmărenilor. Vor fi două scene și în acest an, Scena din Piața 25 Octombrie și scena din Piața Libertății. Pe parcursul celor trei zile se va desfășura și Târgul Meșteșugarilor, în Pasajul Coposu, care își pot promova produsele fără a le încasa bani. Anul trecut au participat 128 de comercianți air anul acesta, cu o lună înainte de eveniment au depus cereri 51 de firme. La fel ca anul trecut vom impune reguli strice, să nu lase mizerie în urma lor, să nu fie umbrele de cine știe ce culori. Fiecare comerciant trebuie să respecte aceste reguli, să amenajeze conform terasele, să nu depășească spațiul închiriat și să depoziteze deșeurile și aici mă refer în special la uleiul uzat. Comerțul ambulant va fi și în acest an imterzis, trebuie să devină istorie. ” a afirmat edilul.
Partea cea mai importantă a evenimentului o reprezintă, ca de fiecare dată, concertele trupelor care vor urca pe scena principală, cea din Piața 25 Octombrie. Carla”s Dreams și Holograf sunt capete de afiș în acest sens.
”Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 25 mai, de la ora 19, imediat după concertul susținut în Piața 25 Octombrie de Filarmonica Dinu Lipatti. Deschiderea oficială va fi un moment foarte scurt, după care pe scena principală va urca formația Cargo, urmați de Carla”s Dreams din Moldova, care au devenit virali în rândul publicului tânăr, respectiv Iuliana Beregoi, tot din Moldiva și una din cele mai bune trupe pop din Ungraira, Iries Maffia. ”a mai completat primarul.
Sâmbătă vor urca pe scenă cei de la Doddy, mai apoi va avea loc concertul unei alte trupe electronice din Ungaria. Seara se va continua cu concertul formației Bere Gratis, însoțită de Gheorghe Zamfir, ca mai apoi seara să se încheie cu un show de lasere.
Duminică atmosfera va fi întreținută de cei de la Daggu Project, Ash Band, Black River Blues Band, iar numele cele mai sonore vor fi Edda din Ungaria și Holograf. Seara se va încheia cu un show de artificii.
Pe scena secundară va fi prezentat un spectacol artistic de muzică populară și folk, dedicat Centenarului Marii Uniri, unde cel mai sonor nume care va urca pe scena este Mircea Baniciu.

Pe toata durata evenimentului, în centrul orașului va fi organizat și un orășel al copiilor, astfel încât părinții să aibă un spațiu dedicat celor mici și să nu îi plimbe prin forfota din centru pentru a găsi ceva potrivit vârstei celor mici. La eveniment și-au anunțat prezența și reprezentanți ai două orașe înfrățite, o delegație din Polonia venind chiar cu o trupă de teatru stradal.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *