Újból a szaktárcához fordult Magyar Lóránd a Sport Hotel ügyében

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Hivatalos kérdésben fordult a sport- és ifjúsági szaktárcát vezető Ioana Bran miniszterhez Magyar Lóránd, az RMDSZ képviselője, amelyben a Szatmárnémetiben levő Sport Hotel felújításáról, illetve ezen ingatlan újbóli használatba helyezéséről érdeklődött. A képviselő levelében kifejtette, hogy több okból is nagy szükség lenne egy, a sportolóknak szánt szálláshelyre Szatmárnémetiben, hiszen a Román Vívószövetség olimpiai központot tervez nyitni a városban, illetve a Román Ökölvívó Szövetség, és a Román Birkózó Szövetség is olimpiai központ kialakítását helyezte kilátásba a megyeszékhelyen.

 

A képviselő hivatalos kérdésében arról érdeklődött, hogy milyen konkrét lépéseket tervez a szaktárca annak érdekében, hogy a rossz állapotú, ám jobb sorsra érdemes Sport Hotelt mielőbb visszanyerje régi patináját. A helyi önkormányzat vállalta, hogy saját forrásaiból felújítja a hotel épületét – ennek viszont az a feltétele, hogy a város adminisztrációjába kerüljön, így a város és a megye javát szolgálná.

Fontos, hogy a szaktárca és a polgármesteri hivatal között egy jó munkakapcsolat alakuljon ki, és együtt dolgozzanak a városért és a megyéért. Ezáltal elkerülhetőek lennének az olyan helyzetek, mint legutóbb a Csipler Sándor Vívóterem esete, amikor is a polgármesteri hivatal előkészítette az épület felújítására vonatkozó tervet annak érdekében, hogy EU-s finanszírozással felújíthassa a vívócsarnokot, ám az ifjúsági- és sportminisztérium nem adta át azt ideiglenesen a helyi tanácsnak az ingatlant, így meghiúsult a felújítás lehetősége” – írja levelében Magyar Lóránd.

 

A képviselő azt is hozzátette, hogy az RMDSZ az ilyen jellegű esetekért is sürgeti a decentralizációt a közintézményekben, hiszen elfogadhatatlan, hogy a helyben meghozott döntéseket a Bukaresti szaktárca felülírja, főleg azért, mert nem ismeri a helyiek igényeit.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *