Un sătmărean se „luptă” cu marile lanțuri de magazine pentru a nu mai arunca alimentele care se apropie de termenul de expirare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Din 2017 a intrat în vigoare legea care obligă marile lanțuri de magazine să organizeze rafturi speciale pentru produsele a căror termen de valabilitate se apropie de expirare, care să fie comercializate la prețuri mult mai scăzute decât în mod normal.

Acel raft a existat luni bune în supermarketul Auchan Satu Mare, dar de o perioadă a dispărut, spre dezamăgirea unei bune părți a sătmărenilor, care obișnuiau să se aprovizioneze de acolo, în special cu produse pe care nu și le-ar fi permis la preț întreg. Odată cu dispariția raftului, Constantin Matei le-a scris celor de la Auchan România pentru a cere detalii cu privire la motiv pentru care rafturile cu produse la preț redus au dispărut din magazinul din Satu Mare.

„La Auchan Satu Mare erau doua vitrine lactate/ mezeluri cu asemenea produse la preț redus. Fărp rușine o spun, că de 2-3 ori pe lună mă aprovizionam bine de acolo, mai ales produse străine: branză cu mucegai, mozzarela, etc și salamuri scumpe; erau mulți necăjiți care goleau vitrinele; să stiți că nici după o lună de la expirare nu se simțea vreo alterare la produse; de vreo 2 luni le’au scos, am întrebat o cunoștință de acolo și mi’a spus că s’au interzis, de aceea toate alimentele se aruncă la gunoi !!!!! Acum în prag de sărbători, le’ar prinde bine multor amărâți !!!
 
DE CE NU SE RESPECTA LEGEA LA AUCHAN SATU MARE ????!!!”, le-a scris Constantin Matei celor de la Auchan România, înainte de Paște. 
Deși a durat ceva, cei de la Auchan i-au răspuns sătmăreanului acum câteva zile, afirmând că produsele nu se aruncă la gunoi ci sunt direcționate ca donație către ONG-urile avizate de DSVSA, respectiv cele care se ocupă de animale.
„În urma sesizarii primite din partea dumneavoastra dorim sa va oferim cateva explicatii.
Magazinele Auchan au facut demersuri pentru reducerea risipei de alimente inca inainte de 21 mai 2017, data intrarii in vigoare a prevederilor legii nr. 217/2016, si vom continua sa facem acest lucru.
In primul rand s-au luat masuri pentru reducerea comenzilor astfel incat produsele alimentare sa fie valorificate inainte de a se apropia de termenul limita de consum.
Magazinele Auchan, inclusiv Auchan Satu Mare au incheiat contracte de colaborare cu organizatii nonprofit, care sunt inregistrati ANSVSA, donand produsele in cauza catre aceste organizatii.
Din magazinele noastre doar Subprodusele Nedestinate Consumului Uman sunt dirijate catre unitati autorizate de neutralizare.”, a fost răspunsul celor de la Auchan.
Domnul Constantin și-ar dori ca acele rafturi să apară din nou în magazin, iar în asentimentul său sunt multe alte persoane care ar dori să își răsfețe gusturile cu produse de top, la preț redus, aceasta fiind singura oportunitate de a și le procura, pentru că la prețul comercializat în rest nu și le permit.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *