Sătmăreanul Marius Bucureștean și-a împlinit visul pe care îl aștepta de 20 de ani – o cursă Constanța-Satu Mare cu bicicleta

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Marius Bucureștean se consideră un om normal, dar se diferă față de marea majoritate pentru că nu renunță la visele sale. Pe când avea doar 20 de ani și era profesor de sport a avut un vis, acela de a parcurge un drum până la mare, cu bicicleta. Aveam și o bicicletă bunicică pe atunci, primită de peste hotare, dar ghinionul a făcut ca aceasta să se strice chiar înainte de plecare, iar reparația ei să coste cam cât trei salarii de ale lui în acel moment.

Tot entuziasmul a trecut iar dorința de a face un drum Satu Mare – Constanța cu bicicleta a rămas doar un vis. Un vis care nu a fost lăsat să moară ci a fost scos de la naftalină 20 de ani mai târziu, când Marius Bucureștean a decis să facă cursa pe care o aștepta de 20 de ani. S-a antrenat temeinic pentru a rezista drumului și efortului, iar în data de 9 mai sătmăreanul a pornit din Mamaia, pe bicicletă, către Satu Mare. Alături i-a avut pe fratele său și un maseor, care l-au acompaniat într-o mașină.

Fiecare pedală și fiecare kilometru a fost o luptă pentru biciclist, care nu s-a dat bătut nici atunci când primele sale două biciclete au cedat rând pe rând și au avut nevoie de reparații la service-urile de biciclete de pe traseu. Într-un sfârșit, cu a treia bicicletă, Marius Bucureștean a ajuns acasă la Satu Mare în data de 11 mai, unde a fost așteptat de prieteni. Nu își permitea să întârzie, pentru că a doua zi cu toții erau invitați la ziua sa de naștere.

Cei 839 de km au fost făcuți în 43 de ore de pedalat, în condiții meteo nu din cele mai prielnice, fiind nevoit să parcurgă bucăți bune de drum chiar și pe ploaie, pentru a-și putea atinge ținta și a respecta programul stabilit dinainte.

sursa foto:buletindecarei.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *