Videoreportaj – Povestea celei mai mari culturi de GOJI din Europa, de la Ciuperceni :„Când au venit cei de la centru de cercetare au zis că mai bine mă fac frizer”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Emeric Kolbaszer a început acum aproape 10 ani, la Satu Mare, un proiect la care nici el nu se aștepta să ajungă atât de grandios și renumit. Anihilat în meseria sa de bază, de constructor, de către criza economică din 2008, careianul a căutat o soluție de a pune pe picioare o afacere cu potențial, din care să își susțină familia. A studiat fenomenul goji, care se lansa pe piața din România, iar obstacolele pe care le-a întâlnit și oamenii care au dorit să profite de pe urma lui l-au făcut doar să se ambiționeze mai tare. Omul își spune povestea cu mult haz și cu mult entuziasm, în ciuda greutăților pe care le-a întâmpinat și a faptului că a fost la un pas de a pierde toată plantația în doar câteva zile.
Acum este din nou pe punctul de a fi lăsat fără toată munca, de această dată de birocrație și instituțiile statului, dar își păstrează pozitivismul.

Vă invităm să ascultați povestea lui, spusă chiar de el, pentru Obiectiv-sm.ro

Colaborarea cu centrul de cercetare al Universității de medicină și farmacie Cluj este una puternică, fiind semnat un protocol pe 5 ani, cultivatorul sătmărean cotizând cu 10% din valoarea financiară a studiilor de cercetare. Din frunzele plantelor sale, va ieși anul viitor pe piața din România, un medicament destinat întăririi imunității, care în acest moment este la stadiul de testare pe oameni.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *