Câți bani să îți pregătești la tine dacă ieși să mănânci de Zilele Orașului! Prețuri explodate la toate produsele

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Zilele Orașului, la fel ca orice alta sărbătoare câmpenească sau festival sunt o ocazie numai bună pentru comercianți să își umple conturile de pe spatele celor însetați și înfometați, care au făcut neglijența să iasă nemâncați din casă.

Un mic este vândut la prețul de 3 lei, iar 100 de grame de piept de pui sau de porc costă 6 lei. Prin urma o porție de mâncare, sa spunem 4 mici, ajunge la prețul de 12lei, cam cât 200 de grame de carne. La aceasta se adaugă și o garnitură, cea mai comandată fiind cartofii pai, care sunt 4 lei/100 grame, prin urmare o porție e 8 lei. Astfel o cină, nu neapărat consistentă, ajunge la 20 lei de persoană.

Cine dorește și un gulaș trebuie sa mai scoată din buzunar încă 15 lei, bani la care se mai adaugă prețul unui ardei iute și a feliilor suplimentare de pâine. O supă de fasole se vinde la 12 lei porția.

Până acum prețul mesei pentru o persoana este de 35 de lei, iar dacă luăm în calcul că micii sau orice altceva la grătar merge cu o bere, se mai adaugă încă 6 lei pentru fiecare bere. Cu o medie de doua beri, o medie de bun simț chiar și pentru o femeie, o persoană trebuie să scoată din buzunar 50 de lei pentru un meniu complet. Dacă doriți sos, murături sau altele, mai calculați încă aproximativ 10 lei de persoană.

Cei care au copii trebuie să se pregătească mai bine de acasă la capitolul buget, pentru că o vată pe băț este la vânzare pentru 5 lei, același preț fiind și pentru un porumb fiert.

Kurtosul se vinde la 12 lei, iar noua modă, cea a mini kurtosului umplut cu frișcă, ciocolată și bomboanele se comercializează cu 15 lei. Tot la 15 lei se vinde și o clătită uriașă cu dulceață sau alte umpluturi. Un popcorn începe de la 3 lei până la 10 lei, iar un suc este în medie la 6 lei.

Dacă aveți copiii mici învățați să obțină tot ce își doresc, calculați-vă cel puțin încă 50 de lei în plus, pentru ca o plimbare cu trotineta electrică este 10 lei pentru 10 minute, iar și restul jocurilor pentru cei mici se plătesc binișor.

În acest fel, dacă e să calculăm costurile pentru o familie de 2 adulți și un copil, putem spune că e nevoie de cel puțin 150 lei pentru o ieșire de câteva ore. Dacă timpul de distracție se prelungește mai calculați încă câteva beri și sucuri.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *