Ce PSD-iști sătmăreni ar putea lăsa PSD pentru ProRomânia, tabăra lui Ponta? Pe cine va „fura” Dorel Coica de la PSD?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În interiorul PSD, la nivel național, sunt puternice mișcări de personal, noul partid a lui Victor Ponta, ProRomânua racolând până acum mai mulți parlamentari și membri simpli ai PSD pentru a-și forma structurile cu ajutorul lor.

La Satu Mare se cunoaște faptul că există tensiuni interne și dispute între tabere conduse de diferite persoane, astfel că nu ar fi exclus ca anumite persoane să părăsească PSD Satu Mare, pentru a trece în barca celor de la ProRomânia.

Fostul primar Dorel Coica a afirmat public la postul de televiziune NordVest că el va fi cel care va pune bazele partidului lui Victor Ponta la Satu Mare, dar întrebarea care se pune este cine îl va urma în noua formațiune.

„Eu am început să îmi strâng oameni. Așteptăm din partea domnului președinte mesajul clar să îi dăm drumul. Sunt mulți din municipiu care nu se mai simt reprezentați de domnul Dragnea și care vor vrea să vină alături de domnul Ponta. Eu am discutat deja cu o parte din ei, iar mai intens vom face demersuri după ce voi avea săptămâna viitoare o întâlnire cu domnul Ponta.

Sunt convinși că mulți dintre cei care sunt PSD-iști vor merge cu domnul Ponta, pentru că ce se întâmplă acum în PSD e crunt. După ce avem confirmarea de la domnul președinte vor începe să iau legătura cu toți cei din structurile din teritoriu.”, afirmă Dorel Coica pentru Obiectiv-sm.ro

Ar fi câteva nume mai cunoscute din interiorul PSD în jurul cărora se pot ridica semne de întrebare cu privire la mutarea din actualul partid în cel construit de Victor Ponta, dar deocamdată nu există confirmare despre nici unul dintre acestea.

Vasile Ciocan, fost consilier județean a părăsit PSD acum aproximativ doi ani pentru a candida din partea PRU, renunțând astfel și la poziția de consilier județean. El a rămas apropiat PSD, dar nu este exclus ca el să fie unul dintre cei care vor schimba tabăra.

Despre deputatul Octavian Petric se cunoaște că nu este prea iubit de președintele Dragnea și că nici relația sa cu actuala președinte al PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca nu este prea bună, aceasta fiind cea care i-a luat locul la cârma partidului, impusă de Liviu Dragnea. Octavian Petric ar fi un candidat bun pentru ProRomânia, dar deocamdată nu este atras de idee.

„Departe de mine astfel de gânduri. Nu mă gândesc să plec”, a afirmat Octavian Petric pentru obiectiv-sm.ro

Pe listă s-ar mai putea înscrie Gheorghe Rentea, cel care a fost făcut de primarul Dorel Coica președinte a defunctei din naștere zone metropolitane. Un posibil candidat pentru un carnet de membru în ProRomânia este și Silviu Sumlas, fost consilier local care a renunțat la post în urma unor dispute cu actuala conducere de la Satu Mare.

Dacă ar fi să privim spre alți oameni care i-au fost aproape lui Dorel Coica în mandatul său de primar, am putea spune și despre Radu Roca faptul că ar putea face pasul la ProRomânia, dar este mai puțin probabil cât timp a primit un post cald în administrația centrală, post pe care și l-a dorit cu ardoare.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *