Scandalul din PNL Satu Mare a ajuns până în presa națională. Membrii PNL sunt speriați de ce a ajuns partidul la Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Scandalul din PNL Satu Mare, având ca temă excluderea din partid a lui Adrian Cozma pentru că era prea vocal și avea ieșiri în mediul public neavizate de conducerea partidului, care supărau partenerii de guvernare locală, a ajuns până în presa centrală. Cazul a fost prezentat de scriitorul Grigore Cartianu la postul Realitatea TV, în emisiunea lui Rareș Bogdan, acolo unde a afirmat despre cei care au inițiat excluderea lui Adrian Cozma că sunt liberali pro-PSD și pro-UDMR, iar Adrian Cozma a fost exclus din PNL pentru că îi supăra pe cei de la UDMR.

Organizațiile locale atât în numele organizației cât și prin primarii care conduc organizațiile se delimitează de gestul conducerii partidului, primii care au dat un semnal în acest sens fiind cei de la PNL Negrești Oaș. Și alți primari sunt în asentimentul celor de la Negrești, considerând că e necesar în partid și prin excluderea lui se pierde unitatea.

„Eu am aflat doar din presă de decizia partidului, nu am fost prezent la ședință, dar nici nu am primit o ordine de zi înainte de ședință, pentru a ști ce urmează să se discute. Nu e normal ce se întâmplă mai nou în PNL, nu e normal să excluzi pe cineva doar pentru că are o opinie diferită și cineva îți sugerează că așa ar fi mai bine. Nu prea există comunicare în PNL, dar există multe tensiuni, chiar multe și nu văd bine PNL la Satu Mare dacă așa se continuă.”, afirmă primarul din Santău, Rotaru Marinel.

„Eu sunt un simplu membru PNL, nu am avut acces nici la biroul municipal, nu am fost ales în birouri, sunt și eu pe urmele lui Cozma probabil, pentru că am încercat să spunem anumite lucruri corect. Eu mă mir că l-au exclus, probabil a deranjat anumite persoane prin ceea ce a spus. În organizația județeană nu se urmăresc calitățile omului ci modul în care ești mai slugarnic sau cu cât spui „săru-mâna” mai tare ești mai bun. Totul e posibil în condițiile în care se joacă cartea vicepreședinților la județ și a viceprimarilor. Dacă târgul e făcut ca să plece Cozma și să rămână alții, e probabil să se fi cerut excluderea lui. ” povestește și Iștoc Augustin

„Am cerut să se consemneze să nu se atingă de un consilier de comună, dapoi de unul județean, dar nu s-a întâmplat. Eu le-am cerut să părăsească sala primarilor. Înainte de vot am făcut apel la toți primarii să iasă dacă se ia această decizie. Am cerut ca primarii care știu ce înseamnă un consilier să nu rămână la un astfel de vot. După mine au ieșit și alțIi. La baza deciziei e un singur motiv, pentru că Adi Cozma iese public cu anumite derapaje pe care le-a constatat conducerea președintelui, cum ar fi cu autoutilitare și nu ar fi trebui să zică, pentru că dacă ești în alianță cu UDMR ar trebui să se muște De limbă. Le-am zis să bage de seamă că suntem în anul centenarului si celor de la UDMR le place ce facem noi. Decizia a fost luată probabil înainte de a se veni în ședință. ”, explică și Dinu Birtoc, primar la Călinești.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *