Ce faci dacă ai acasă un bătrân bolnav de care nu poți și nu știi să ai grijă? Centru Rezident Lucia îți întinde o mână de ajutor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Bătrânețea este o povară grea pentru mulți dintre cei ajunși la vârsta a treia, dar și pentru cei din familiile lor, care de cele mai multe ori nu au timpul necesar sau cunoștințele necesare pentru a le oferi îngrijirile de care au nevoie. Mai greu este cu persoanele care suferă de boli care nu mai au leac, ci doar o medicamentație care să le întrerupă avansarea bolii.

Centrul Rezident Lucia poate fi mâna de ajutor de care au nevoie familiile care nu se pot ocupa de bătrânii bolnavi, oferind o gamă largă de servicii sociale, printre care se ocupă de persoanele cu Parkinson, demență și Alzhaimer, fiind unul dintre puținele centre din Satu Mare acreditate pe oferirea de servicii pentru persoane cu aceste suferințe. În centrul de pe strada Gorunului nr 42 se acceptă atât femei cât și bărbați, având parte de îngrijire specifică bolii și celorlalte suferințe, ei fiind primiți în centru doar după ce se prezintă un dosar medical complet.

Această cerință de bază este necesară pentru ca mai apoi asistentele, medicii și bucătarii centrului să poată oferi rezidentului o masă adecvată, medicamentația adecvată precum și activitățile de socializare la care poate participa. Asistența în cadrul centrului este permanentă, existând mereu persoane de serviciu care verifică la fiecare oră din zi și din noapte starea de sănătate a rezidenților și se ocupă de igiena lor.

Mai mult decât un loc în care primesc îngrijiri medicale, Centrul Rezident Lucia este o nouă familie pentru bătrâni, care își fac prieteni printre cei de acolo, alături de care serbează toate evenimentele de peste an, atât cele religioase, cât și zi de naștere. Cu toate acestea ei pot fi vizitați zilnic de către familie.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *