Birou unic de servicii modern și aerisit, destinat sătmărenilor. De astăzi actele de stare civilă, „buletinele”, taxele și biroul auto s-au mutat în Complex Someșul

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Biroul Unic de Servicii, a cărui înființare a fost anunțată încă de anul trecut de către conducerea primăriei, a fost deschis în această dimineață, la etajul IV al Complexului Someșul. Spațiul este unul modern și aerisit, cu locuri de așteptare și semnalizare sonoră pentru fiecare serviciu în parte.

Primăria a mutat în noul spațiu serviciul de stare civilă, serviciul de acte de identitate, o parte din Direcția de Taxe și Impozite Locale, precum și un birou al ADP, dar și un birou de informații din cadrul Primăriei Satu Mare. Spațiul este unul generos, care a fost primit din partea celor de la Complex Someșul printr-un contract de comodat pe o perioadă de 10 ani, cu posibilitate de prelungire.

„Am mizat pe această debirocratizare a serviciilor publice, mai exact pentru a crea o interfață mult mai eficientă pentru cetățeni. S-a realizat acest lucru, prin încheiera unui contract de comodat cu Complexul Someșul. În cadrul acestui birou funcționează Serviciul de evidență a Persoanelor, Serviciul de Stare Civilă, din cadrul Direcției de Impozite și Taxe Locale, serviciul de impunere auto și o caserie, unde pot să plătească taxele și impozitele, din cadrul ADP, serviciul parcări și caseria și nu în ultimul am considerat să fie și o colegă de la Relații cu Publicul. Consider că am reușit să facem un pas foarte important pentru debirocratizarea acestor servicii, pentru a nu îi pune pe oameni pe drumuri. În aceste condiții am încercat și sper că am reușit să creem niște condiții mult mai bune și mai comode, nu doar pentru angajați, că știți în ce condiții a funcționat Serviciul de Stare Civilă și mai ales cel de Evidența Persoanelor, dar și pentru cetățeni”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Modificări s-au făcut și la programul de lucru, mai exact acest Birou Unic de Servicii funcționând zilnic de la 9 – 16:30, iar joia de la 9 -18:30. Ziua de joi este astfel dedicată celor care au un loc de muncă cu un program mai prelungit și care altfel nu ar putea ajunge să își rezolve chestiunile legate de acte.

Angajații din cadrul acestor servicii se declară mulțumiți de noile condiții de muncă pe care le-au primit în acest spațiu, recunoscând că au parte de birouri mai spațioase, mai aerisite și mai luminoase decât vechile birouri în care au fost nevoiți să muncească înghesuiți și printre dosare.

La nou spațiu destinat serviciilor din subordinea primăriei va exista și un post permanent pentru cei de la Poliția Locală care au sarcina de a-i dirija pe cetățeni pe traseul normal pentru a ajunge la biroul la care au derezolvat problemele, respectiv obținerea unui număr de ordine, comunicarea timpilor de așteptare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *