Pistolul-radar al polițiștilor sătmăreni a fost inaugurat. Cum funcționează și de ce e atât de șmecher încât să nu îl poți fenta

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În dotarea Inspectoratului Județean de Poliție a intrat la începutul acestei luni un nou dispozitiv de tip radar, folosit pentru detectarea autoturismelor care circulă cu viteză peste limita admisă.

Pistolul-radar a fost inaugurat în cursul zilei de miercuri, după ce polițiștii sătmăreni au urmat un curs pentru a ști să îl folosească corect, dată fiind multitudinea funcțiilor pe care le are.

„Acest pistol radar poate detecta o viteză cu care circulă un autovehicul până la o distanță maximă de 1200 de metri și până la o viteză maximă de 322 km pe oră. De asemenea acesta poate detecta orice sistem de bruiere care poate fi instalat într-un autovehicul. Instant îmi trimite un mesaj pe display și trimite un semnal audio. Acest sistem radar va fi folosit și în acțiunile viitoare, mai ales că nerespectarea limitei de viteză reprezintă cauza principală generatoare de producere a accidentelor rutiere grave. Este mult mai practic de utilizat, în momentul în care un autovehicul se apropie de noi îi detectează viteza, poate detecta simultan mai multe viteze și poate fi folosit și pentru depășiri neregulamentare. ”, a afirmat reprezentantul IPJ Satu Mare

La o anumită distanță de echipajul care are pistolul radar se află un alt echipaj de poliție, care primește informațiile cu privire la cei care încalcă legea, toate informațiile fiind stocate pe pistolul radar, în caz de contestații.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *