În 2018 a scăzut numărul sătmărenilor care se înscriu la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ca membrii noi

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Vineri, 22 iunie 2018, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a prezidat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurată în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

După intonarea Imnului Național al României, prefectul Darius Filip a dat cuvântul directorului interimar al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Satu Mare (CARP), domnul Lucian Marişca care a prezentat activitatea CARP în anul 2017 şi 2018. Serviciile de care pot beneficia pensionarii sunt: împrumuturi, ajutoare de deces, compensări ale biletelor de tratament, compensări pentru consultul oftalmologic şi cumpărarea ochelarilor, ajutor social.

În anul 2017 Casa de Ajutor Reciproc Satu Mare a avut lunar 48 de membri noi, respectiv 190 în tot anul. Împrumuturile acordate au fost de 3900000 lei, ajutoarele de deces acordate la 126 de aparţinători au fost în valoare de 80000 lei, compensările biletelor de tratament acordate unui număr de 23 de membri au însumat 1150 lei, de compensările pentru achiziţionarea de ochelari noi au beneficiat 70 de membri de suma 3500 lei iar ajutoarele sociale au însumat 2400 lei şi au beneficiat 6 membri.

În anul 2018 numărul cererilor au crescut la toate serviciile, în schimb numărul de membri noi lunar înscrişi a scăzut.

La punctul diverse Preşedintele Asociaţiei de Veterani de Război, domnul Nicolae Codreanu a solicitat sprijin pentru realizarea monumentului “România 100” care are valoarea de 17000 lei şi pentru care până în prezent s-au strâns 5000 lei. A doua solicitare a fost legată de toaletarea copacilor din jurul statuii “Lupoaica” deoarece acesta nu este vizibilă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *