OPINIE! Când ne mint liberalii – când protestează în fața sediului UDMR sau când le îndeplinesc celor de la UDMR poruncile?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După ce la nivel național PNL și-a arătat limitările politice, lipsa lor de mobilizare, de acțiune, de viziune și implicare în societate a făcut loc PSD-ului să pună stăpânire pe Parlament iar mai apoi Dragnea pe tot ce mișcă în România, liberalii au primit ordin de partid, de sus, să iasă în stradă pentru a protesta împotriva lui Dragnea, confiscând astfel protestele oamenilor simpli.

Liberalii sătmăreni nu s-au opus cerințelor șefilor dt e la București, pentru a da bine în fața conducerii centrale, mai ales după ultimul scandal cu excluderea consilierului Adrian Cozma, care a ajuns unul de rang național, prin faptul că liberalii au ajuns preșul celor de la UDMR. La protestul de duminică, 24 iunie, mai mulți liberali de mâna a doua și câțiva din prima linie au coborât din birourile călduțe oferite de UDMR pentru a protesta în stradă.

Nu au lipsit selfiurile abundente, mai mai să crezi că e și asta o cerință de partid, ca să se poată contoriza pe urmă care sunt organizațiile care au ascultat ordinele de a ieși în stradă și care nu. Liberalii s-au învăluit printre restul de aproximativ 100 de protestari și au mărșăluit prin oraș alături de aceștia.

Scena care dă multe semne de întrebare oricărui om care înțelege măcar 5% din politica locală s-a petrecut în fața sediului celor de la UDMR, unde liberalii, vrând nevrând au fost nevoiți să scandeze alături de mulțime, ca să nu se trezească prinși într-un linșaj.

De aici vine și principala întrebare care ne-o punem și vi-o punem: CÂND NE MINTE PNL-ul, CÂND SCANDEAZĂ ÎN FAȚA SEDIULUI UDMR SAU CÂND LE ÎNDEPLINESC ORDINELE ȘI SE FAC PREȘ ÎN FAȚA LOR?

Haideți să disecăm puțin problema!

PNL și UDMR au la Satu Mare un protocol de colaborare post-electoral, ceea ce le-a adus liberalilor câteva locuri de muncă, pentru că de funcții e greu de vorbit, cât timp exercitarea puterii funcției nu se poate face.

Aceste locuri de muncă, mai exact păstrarea lor îi face pe liberali să accepte tot ce le cere, sau mai bine zis, le impune, UDMR-ul. Un episod ilustrativ este încercarea de demitere a consilierului Adrian Cozma pentru că atacă UDMR-ul și este incomod pentru conducerea primăriei și a Consiliului Județean, acolo unde, ȚINEȚI MINTE (!), la conducere se află principalele două persoane din conducerea UDMR – Pataki Csaba – președintele organizației județene și Kereskenyi Gabor, președintele organizației locale.

Pe de altă parte, la nivel național, PNL se află în opoziție, nu doar față de PSD+ALDE, ci și față de UDMR, care votează la unison cu ceilalți parteneri toate legile propuse de Dragnea&Co., inclusiv mult blamatele legi ale justiției și codul de procedură penală.

Dar liberalii sătmăreni s-au dovedit a fi din nou falși atunci când pe pagina lor de Facebook au postat doar  pozele deputaților Ioana Bran și Octavian Petric, ca deputați sătmăreni care au votat modificarea codurilor de procedură penală, fără a-i trece și pe cei de la UDMR, pentru a nu își supăra partenerii de guvernare locală.

Acum, după doi ani de slugărnicie, cei de la PNL s-au trezit să protesteze chiar în fața sediului UDMR. Oare și-au cerut voie de la aceștia să scandeze în fața sediului lor de partid?

În aceste condiții ne întrebăm, când ne minte PNL-ul, acum când protestează împotriva partenerilor de guvernare locală sau atunci când le îndeplinesc acestora toate ordinele și ăi protejează în spațiul public prin postări care incriminează doar PSD-iștii ca părtași la schimbările codului de procedură penală?

Cât de dual este PNL la Satu Mare?

Cât de ahtiați sunt unii după funcții încât sunt în stare să doarmă cu dușmanul în pat, ca să primească un ciubuc de o cafea?

Cât de lipsiți de caracter sunt liberalii sătmăreni încât acum, când țara a început să ardă și toți îi văd pe cei de la UDMR cu chibritul în mână, să nu aibă curajul să își mai asume că au intrat cu ei în horă?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *