Lucrările la centura de ocolire încep cu Podul, care este propus la finalizare la mijlocul anului 2019

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În data de 14 iunie s-a emis autorizația de construire iar în 28 iunie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru șoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare. Autoritățile și reprezentanții firmei executante s-au întâlnit pentru a oferi mai multe detalii cu privire la aceasta investiție.

„După semnarea contractului în 2015 suntem într-un alt moment cheie, cel de începere a lucrărilor. Nu puteam sa nu ne implicam pentru ca MUNICIPIUL Satu Mare este principalul beneficiar al lucrării.

Lucrarea este în valoare de 68 milioane euro +TVA. La intersecția cu DN19 se va amenaja un pasaj superior de 68 de metri. Varianta de ocolire va traversa și RAUL Someș cu o lungime de 68 de metri. După traversarea râului Someș varianta de ocolire va intersecta dn19A, printr-un sens giratoriu.

Termenul de execuție este de 18 luni. „, a afirmat primarul Kereskenyi Gabor

” Aceasta conferință are ca scop informarea cetățenilor și lămurirea unor aspecte. Ce as dori sa ne înțelegi este ca am avut vineri o întâlnire cu câteva zeci de cetățeni, una ad-hoc. Probabil vom face și una programată dacă va fi nevoie. Conform legii exproprieri, din momentul apariție hotărârii de guvern, terenul este proprietatea statului. Ceea ce noi dorim sa facem și ce am făcut în acest parcurs, a fost da încercam sa conștientizăm cetățenii și sa ii ajutam cu tot ce se poate. Fiecare dintre cetateni știu ca terenul lor este afectat de expropriere, este făcută jalonarea de foarte multa vreme. Oamenii trebuie sa își degajeze terenurile de culturi, le recomandam sa o facă singuri în următoarea perioada, ca să își poată recupera ceva din aceste culturi. Vrem să procedam cu cât mai multa precauție din acest punct de vedere. „, a afirmat ADRIAN Albu, viceprimar.

Mircea Ignat, reprezentantul executantul, coordonatorul tehnic al lucrării, a afirmat :  ” am scos la lumina ca vom avea și niște probleme cu devierea cablurilor de înaltă tensiune care sunt în jurul km7 și pe drumul către Lazuri la km14. Di ln cauza asta credem ca vor fi anumite întârzieri. De luni vor începe lucrările, scopul nostru fiind sa atacam lucrarea la podul de la Someș. O echipa va începe dinspre Hotel Dana spre Someș și o alta echipa va începe din zona Dara spre Someș. Drumul ca structura este atât cu 2 benzi, cât și cu 4 benzi. Intenția noastră este ca pana la jumătatea anului viitor sa terminam toată zona de la Oradea spre Petea, ca traficul sa nu se mai desfășoare prin municipiul. De săptămână viitoare se fac forajele pentru pilonii podului”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *