Mii de oameni au ieșit din case pentru concertele de la StreetMusic Festival și pentru delicatesele de la rulote

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

StreetMusic Festival a dovedit pentru al cincilea an consecutiv că este un eveniment pe gustul sătmărenilor, al tuturor, nu doar al celor tineri. Mii de persoane au umplut zona centrală a orașului, acolo unde sunt concentrate cele cinci scene pe care concertează artiști de nivel local, național și internațional.

Festivalul a debutat vineri după masa și încă dinainte de deschiderea oficială oamenii s-au arătat interesați de a descoperi artiștii, dar și bunătățile de la rulotele care vând mâncare în cadrul StreetFood.

„Am adus o diversitate în materie de StreetFood și acum văd și sătmărenii că se pot mânca și mâncăruri interesante care nu au mai fost gustate la Satu Mare. La StreetFood sunt șapte furnizori care vin pentru prima dată la Satu Mare. Aici lumea se poate delecta cu dulceață specială italiană, pizza făcută într-un mod special, mâncăruri săsești. Și sătmărenii care au standuri s-au aliniat ca imagine și prezentare la un nivel superior.”, afirmă Gergo Butka, organizator.

„Mâncărurile sunt total diferite de ceea ce puteam întâlni la Satu Mare. Miroase așa bine de la rulote încât nu am putut să nu mă opresc și să testez ceva din ce este pe aici. Ar fi frumos să avem ocazia să întâlnim astfel de specialități gastronomice mai des”, afirmă un vizitator.

La StreetMusic Festival concertează, sau mai bine spus își prezintă numerele 27 de artiști, care se perindează în cele trei zile pe la toate cele cinci scene din oraș, prin rotație. Locurile de sat jos, din fața scenelor, realizate din paleți de lemn, cauciucuri sau alte materiale sunt ocupate non stop, fiind greu de găsit un loc liber. Pe lângă faptul că performează pe scene, artiștii se luptă și pentru premii în valoare totală de 4000 de euro.

„Am pregătit pentru sătmăreni mai mult de 100 de performanțe stradale în cursul celor trei zile, concerte, numere de comedie.Noutatea este că, față de anii precedenți avem 10 artiști de rang internaționali, care sunt în elita muzicienilor de stradă. Concursul este de nivel internațional, în total sunt 27 de muzicieni și artiști stradali care au intrat în cursa pentru premiile totale în valoare de 4000 de euro. Premiul de popularitate este de 1000 de euro iar juriul va desemna după aceea toate celelalte premii. ”, mai afirmă organizatorul.

„E o plăcere să stai și să îi asculți, au repertorii frumoase, cântă foarte frumos, sunt genuri care plac tuturor. E o adevărată relaxare. Plus că se umple de energie tot orașul, oamenii au ieșit din case, se plimbă pe străzi, se plimbă printre scene, e o altă stare de spirit. Ar fi frumos să avem de mai multe ori pe ani astfel de manifestări”, afirmă un tătic ieșit cu copiii la eveniment.

Cea mai atractivă scenă a fost cea plutitoare, de pe malul râului Someș. Locul retras, la umbra salciei, cu un fundal format asigurat de apa curgătoare, a atras cei mai mulți sătmăreni, fie doar curioși să vadă cum arată o scenă plutitoare.

„O noutate este scena de pe Someș, care este o scenă plutitoare. Dăm viață malului Someșului, încercăm să îl integrăm în viața sătmărenilor.”, mai afirmă Gergo Butka.

„Locul acesta e total mirific, nici nu știam că e atât de frumos pe malul Someșului dacă nu era acest eveniment. Și se vede că nu s-a intervenit masiv pentru a transforma locul, e frumos așa, natural, doar că trebuie descoperite. Avem locuri frumoase, trebuie doar aranjate și apoi întreținute. Chiar sper că locul acesta va rămâne așa amenajat și după StreetMusic”, afirmă o sătmăreancă.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *