Zeci de sătmăreni, prezenți la Sziget Festival 2018, printre cei 500.000 de participanți

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Zeci de sătmăreni se află în aceste zile în Ungaria, pentru a lua parte la Sziget Festival 2018, unul dintre cele mai mari festivale din Europa. Festivalul este unul de importanță europeană, adunând încă de la primele ediții vizitatori din țările învecinate Ungariei, implicit din România. Festivalul aduce noutăți de la an la an, iar anul acesta organizatorii au pregătit mai multe lucruri diferite pentru participanți, asa cum putem afla dintr-un articol din presa maghiara, preluat și tradus în continuare:

 

-S-a cheltuit cu un miliard de forinți mai mult decât în anul precedent, în total 8,6 miliarde de forinți au fost alocați doar pentru artiștii din acest an.

– Au fost anulate cardurile Festipay și totodată taxa de 500 de forinți, din acest an, se poate plăti și cu brățara.

– Brățara se poate reîncărca prin aplicație, suma de peste 300 de forinți, pe care participantul nu i-a folosit, o va primii înapoi pe cartelă, nu este necesar să stai la coadă.

– În acest an o să fie pahare. În condiția în care cineva nu dorește să țină la el paharul, poate accesa la tejghele un token, pentru a plăti din nou.

În mai multe zile va fi full house
Line-upul din acest an a fost unul foarte eficient, biletele la festivalul din acest an s-au cumpărat ca pâinea caldă.

Kadar Tamas, organizatorul principal a declarat pentru presa maghiară că este full house în ziua de miercuri și de joi, iar în restul zilelor este foarte posibil ca biletele să se vândă foarte repede.

În acest an se doboară orice record! 500.000 de vizitatori sunt așteptați.

Este foarte important că biletele și în acest an se vând doar cu ajutorul cărții de identitate, fără aceasta nu este deloc recomandat să pornești la festivalul Sziget. Datorită numărului de vizitatori foarte ridicat, este recomandat să porniți din timp la festival, trebuie să calculați statul la coadă, mai ales la sfârșit de săptămână.

Nu va mai fi intrare și ieșire separată

Informațiile referitoare la noutățile de la fața locului ,, Party Arena,, și zona cortului A38 nu va mai fi înconjurat de cordon, la fel și controlul strict la ieșire și la intrare în cort. În anii precedenți, din motive de siguranță au fost nevoiți organizaatorii să adopte toate aceste restricții și controale foarte severe. Tot în anii precedenți organizatorii au decis să dea permisiune unui număr limitat de oameni în cortul amplasat. Dar anul acesta va dispărea orice fel de buffer zone, care anul trecut era amplasat în jurul cortului. Această schimbare este una pozitivă, deoarece la fel ca și anul trecut și în acest an este foarte posibil ca cineva să rămână pe dinafară.

Kadar Tamas a mai declarat presei maghiare că au luat la cunoștință toate problemele existente până în acest moment, iar în condiția în care vor fi prea mulți participanți la un loc, participanții vor fi îndrumați pentru a evita, momentele în care oamenii se calcă în picioare.
Datorită căldurii infernale din acest an, cea mai populară zonă va fi cel mai probabil ,,Sziget Beach,, organizatorii mai au noroc și cu nivelul apei din Dunăre.Organizatorii au reușit să amenajeze o zonă în care participanții se pot scălda în apa Dunării.

Prețurile mâncărurilor diferă, de exemplu un burger mai mare costă undeva la 1800 de forinți, dacă se cere și cașcaval sau o garnitură de cartofi pe lângă burger atunci trebuie să scoți din buzunar cu mult peste 2000 de forinți. La fel ca și anul trecut și anul acesta participanții vor folosii tacâmuri uzate, deoarece nu există tacâmuri de unică folosință la festival. Berea Dreher la doză va costa și ea undeva la 800 de forinți, berea în sine costă 550 de forinți iar paharul de unică folosință 450, deci pentru o bere trebuie să scoatem din buzunar undeva la 1000 de forinți.

Scena din acest an, oferă noi senzații vizuale, în acest an a dispărut logoul imens din mijlocul scenei.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *