Salvamontinștii sătmăreni anunță că într-o săptămână se finalizează amenajarea pârtiei de la Luna Șes

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lucrările de amenajare a pârtiei de la Luna Șes au fost reluate în acest an, în luna mai, după ce problemele juridice cu privire la o bucată de pădure ce a trebui defrișată pentru realizarea pârtiei s-au rezolvat. Utilajele grele au intervenit pentru a finaliza traseul pârtiei, ajungând în acest moment până sus, în locul în care se face coborârea de pe telescaun.

Conform echipei Salvamont Satu Mare, care supervizează lucrările pentru a putea oferi constructorului asistență cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le îndeplinească pârtia, afirmă că lucrările mai durează aproximativ o săptămână, mai fiind nevoie de intervenție într-un singur punct al pârtiei.


„Zona de vârf, începând de la stația de coborâre telescaun și refugiul Salvamont arată foarte bine, de acolo pârtia se deschide sub formă de pâlnie până la o lățime de peste 40 metri. Mai sunt de efectuat lucrări de amenajare doar în curba din dreptul șeii Pietroasa, circa o săptămână, ultimul loc care implică un volum mare de lucrări. Urmând lucrările de finisare a pârtiei, după care se trece la montarea instalației de înzăpezire.”, anunță salvamontinștii.

Aceștia atrag atenția sătmărenilor amatori de urcări pe munte că accesul în zona pârtiei este interzis persoanelor neautorizate, deoarece există riscul ca acestea să fie surprinse de alunecări de bolovani, până la consolidarea terenului, ceea ce le-ar putea pune viața în pericol.


Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *