Kedden veszi kezdetét a 4. Válts irányt IKE fesztivál

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Több száz ifju látogat majd el a Fehér megyei Nagyenyedre, ott ahol immáron 4. alkalommal rendezik meg a Válts irány cimü IKE fesztivált. Szatmár megyéből egy külön busz indul majd, ami a résztvevőket, teológusokat és lelkipásztorokat szállitja majd a fesztivál helyszinére.
Erdélyből és Magyarországról is több száz résztvevő érkezik majd hogy 5 napon át teljes lelki feltöltődésben részesülhessenek. A szinvonalas és a fiatalság számára vonzó tenvékenységek, programok és előadások garantáltak. A napokban sikerült egyik résztvevőt utólérni, aki elmondása szerint először látogat majd el a Válts Irányra.
Ami az árakat illeti, ha balanszba tesszük a Nagyenyedi Válts Irányt a többi ehez hasonló rendezvénnyel akkor elmondhatjuk hogy igen csak jó és megfizethető pénzösszeggel lehet részt venni. Egy teljes heti jegy a sátor helyet biztositja az 70 lejbe kerül, a napi jegy pedig 30 lejbe kerül.Tódor Noémi mesélt nekünk arról hogy ő hogyan várja az idei fesztivált és arról is hogy ő miképpen él keresztény életet a mindennapokban. ,, Táborok és rendezvények szempontjából, szerintem a Református Egyház igen csak nagy hangsulyt fektet az ehez hasonló rendezvényekre. A Válts Irányt fesztivál nem kifejezetten református fiataloknak van kitalálva, vagy nem csak a reformátusok vehetnek részt. Nekünk kifejezetten nagy szerencsénk van, ha azt nézzük hogy ortodox barátainknak mennyivel kevesebb ilyen lehetőség adódig. Ha jól tudom a Baptista egyház is szokott azért ehez hasonló fesztiválokat és rendezvényeket szervezni.”
,, Szerintem az hogy egy fiatal református keresztény vagy sem azt nem a ruhája, az öltözködése határozza meg hanem sokkal inkább a cselekedetei, az imája amellyel Istenhez szól és az ehez hasonló dolgok, nem a külsővel kell megmutassa azt valaki hogy keresztény vagy sem, hanem sokkal inkább a cselekedetekkel.,, válaszolta a fiatal lány arra kérdésre hogy szerinte egy ifju keresztény a hétköznapokban hogyan kéne mutatkozzon és viselkedjen.
,, Ugyan ugy mint más fiataloknak, nekem is vannak kérdéseim, vagy akár olyan dolgok amelyeket kifogásolnék és olyan dolgok Istennel kapcsolatosan amelyek nem feltétlenül tünnek reálisnak, de ettől még lehet valaki hivő szerintem, hogy vannak kételyei. Meg manapság sok olyan lelkipásztor van amelyik nem nézi jó szemmel ha ezeket a kérdéseket feltesszük és nem tudnak nyitottak lenni a javaslatokra. De az viszont nagyon jó hogy a SZIKEn belül amit Rácz Ervin lelkipásztor szervez, ott minden nagyon nyitott és másképp van minden előadva mint például nálunk a templomban. ”
,, A Válts Irány fesztivál után pedig szerintem mindenképp pozitiv gondolatokkal fogok haza térni. Talán egy kis megerősödéssel fogok még haza térni, mindenképp pozitiv élmény lesz majd ez számomra és ez a pozitivitás látható másokon is. Egy ilyen fesztivál erről szól, kérdések és feleletek, de előbb vagy utóbb mindenki választ kap a kérdésére.”- mondta határozottan Noémi.
A szervezők idén is igen csak szinvonalas előadásokkal készültek. Többek közt Gundel Takács Gábor lesz az egyik előadó, pénteken 17 órai kezdettel az Alternativ sátornál fog beszélgetni a sportról, a közéletről és a kereszténységről. Köztudott hogy Gundel Takács Gábor keresztény életet él a mindennapokban, igy tehát minden bizonnyal egy kiváló alkalom lesz majd a vele való beszélgetés.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *