Județul Satu Mare, dat la export. Din toată zona de nord-vest, sătmărenii au vândut cel mai mult teren străinilor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare se vinde străinilor, bucată cu bucată, sau hectar cu hectar. Conform unor date publicate de cei de la revista Capital, în regiunea de nord-vest, județul Satu Mare este „campion” la suprafața de teren agricol vândută străinilor.
Cifrele obținute de aceștia indică că în județul Satu Mare străinii dețin 429 de hectare de teren agricol și păduri, cei  mai mulți dintre străinii care le-au cumpărat fiind unguri, autrieci și italieni. Aceștia realizează activități agricole pe terenurile cumpărate, în genere zeci de hectare fiecare proprietar, având o afacere profitabilă, în detrimentul micilor agricultori sătmăreni, care nu dețin suprafețe la fel de întinse și care nu își pot maximiza la fel de bine profitul și minimiza costurile de producție.

Conform datelor obținute de cei de la capital.ro, județele vecine au suprafețe de teren vândute străinilor mult mai mici, chiar dacă unele județe sunt mult mai întinse ca suprafață decât Satu Mare, după cum urmeză – Bihor – 376 hectare, Cluj – 160 hectare, Bistrița – 159 hectare, Maramureș – 56 hectare, Sălaj – 38 hectare.

Și prețul terenurilor i-a făcut pe mulți investitori străini să fie atrași de județul Satu Mare, hectarul de teren având un preț de vânzare cuprins între 4000 și 7000 lei, conform aceleiași surse.


Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *