Dispută etnică într-o patiserie din Oradea, unde o femeie din Ungaria nu a fost servită pentru că nu vorbea limba română

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Un caz revoltător a apărut în aceste zile pe portalul ” Erdélyért online„. O femeie din Oradea, nu a fost servită la o patiserie, doar pentru simplul fapt că aceasta a vorbit în limba maghiară.

Conform portalului ” Erdély online”, femeia din Oradea se plimba cu copii în centrul orașului. După plimbarea îndelungată copiilor li s-a făcut foame iar mama acestora a decis să cumpere niște cornuri, de la cea mai apropiată patiserie. Femeia locuiește în Hajduszoboszlo de aproximativ 20 de ani, tocmai de aceea nu stăpânește foarte bine limba română si a folosit câteva cuvinte din limba maghiară, „perec”.

Nici gesticulările nu au ajutat-o pe aceasta, imediat după cuvintele adresate vânzătoarei în maghiară si după gesticulările prezentate la tejgheaua magazinului, a urmat și răspunsul vânzătoarei. „Mai bine pleci și revii atunci când ai învățat limba română.”

Femeia a mărturisit că este revoltător, deoarece orașul este unul foarte mare cu oameni diferiți și cu foarte mulţi turiști, ori această vânzătoare este obligată să servească fiecare client. Mămica a dorit să amintească toate acestea vânzătoarei, dar aceasta a răspuns din nou cu aceeași monedă si a cerut ca mama copiilor să înveţe limba română. În momentul în care clienta a promis că va reclama acest caz presei, vânzătoarea a început să vocifereze.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

2 thoughts on “Dispută etnică într-o patiserie din Oradea, unde o femeie din Ungaria nu a fost servită pentru că nu vorbea limba română

  1. Foarte tare , daca in Covasna viceversa e permisa , hai sa le aratam ungurilor cine e stapan la el in tara!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *