Nu doar românii fug în vestul Europei – 1,2 milioane de maghiari se pregătesc să părăsească Ungaria în următorul an

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Conform presei maghiare, acesta este numărul care reprezintă cetățenii care doresc să plece în străinătate, nu numai pentru traiul mai bun care este oferit în alte ţări dar și din cauza situației politice din Ungaria.

Între 10 și 17 august, s-a efectuat un sondaj prin care 998 de maghiari au fost întrebaţi despre ceea ce urmează să facă în viitor. Conform sondajului trei sferturi din cei care au răspuns, au rude sau prieteni apropiaţi în străinătate. Cifrele mai arată că 15% din cei care au răspuns sunt foarte hotărâţi să-și caute un loc de muncă în străinătate. Asta ar însemna că din populaţia activă pleacă aproximativ 1.2 milioane de cetățeni, iar dacă adăugăm și copii acestora ajungem la 1.5 milioane.

Situaţia este și mai înspăimântătoare la tineret. Tinerii din Ungaria vor să plece într-un număr foarte mare, conform hvg.hu, în proporție de 41% tinerii au răspuns că doresc să părăsească ţara în viitorul apropiat. Acest număr a crescut faţă de anii precedenţi. În 2017 acest număr a fost de doar 37%, în momentul de faţă asta ar însemna 580 de mii de tineri sub 30 de ani care vor să părăsească ţara.

Cei care doresc să își găsească un loc de muncă , s-au plâns de veniturile mici, de lipsa posibilităţilor și de situația politică din Ungaria, mai exact de partidul Fidesz și de premierul Viktor Orbán. Toate acestea reies din materialul prezentat de către portalul maghiar hvg.hu.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *