,,Nyúlj érte és eléred,, Ez a mottója a ifjú müvésznek

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Szeptember 4én kerül megrendezésre Erdei Máté Internal Flight cimü kiállitása, a debreceni Ifjúsági Házban, 16:30 órai kezdettel.
Amint megtudtuk hogy az ifjú tehetség ismét kiállitást nyit meg, nyomban fel is kerestük Mátét hogy mutatkozzon be a szatmári müvészet szerető közönségnek. Egy rövid bemutatkozó után néhány kérdést intéztünk Mátéhoz. Ime az ifjú művész bemutatkozója.
Erdei Máténak hívnak, 1998 április 15.-én születtem, Szatmárnémetiben. A partiumi Börvelyben nevelkedtem és itt kezdtem az általános iskolát. Később a szatmárnémeti „Aurel Popp” Zene és Képzőművészeti Líceumban folytattam a tanulmányaim, grafika szakon. A középiskola minden percét imádtam, sok tapasztalatot szereztem és láttam magamon, hogy ha lassan is, de haladok a fejlődés útján. Szerencsére sok pozitív hatás ért, de persze voltak csalódások, melyek még inkább arra ösztönöztek, hogy a képzőművészet által mutassam be a világnak a nézeteimet. Sok munka és jó pár kiállítás övezte ezt az időszakot, úgy megyén belül, mint kívül. Nagyban megkönnyítette a dolgom a szüleim támogatása.
Amint azt tudjuk már, szeptember 4.én kerül megrendezésre már a sokadik kiállitásod, pontosabban ez már a hányadik kiállitás számodra?
Ez már a huszonnegyedik kiállitásom, de csak a harmadik önnáló, ugyanis legtöbbször párban vagy csoportosan kerültek megrendezésre ezek az események.
Amint azt láthattuk az esemény leirásából, igen csak széles palettán mozogsz, mi az ami legközelebb áll hozzád a tevékenységeid közül?
Ez egy igen fogós kérdés… úgy gondolom hogy, nem tudnék választani. De mindenképp a szinészet és a grafika a legfontosabb számomra.
Hogyan látod a modern művészetet? Milyen jövője van a művészetnek? Milyen irányba tart meglátásod szerint?
Vátozatos, izgalmas, vagy éppen monoton és unalmas, de ettől szép. Mivel az érdeklődési kör a művészet iránt egyre csökken, a jövője kicsit bizonytalan. Szerintem addig amig valaki alkot és ezáltal ad valamit magából a világnak, nem haladhat rossz irányba a művészet.
Mi az ami motivál hogy újra és újra alkoss?
Most mondhatnám ezeket az átalános dolgokat, mint a fejlődni akarás, a művészet iránti vonzalom, de nem teszem. A mindennapi élet, a maga szépségével és a maga ridegségével sokkal több inspirációt ad mint bármi más, szerintem.
Van e pédaképed a művészet világából? Ki az és miért?
Példaképem nincs, de sok művészt és munkáját szeretek.
Igen csak sokoldalú vagy és sok dologgal foglalkozol, mennyi energiát vesz igénybe ez a sok tevékenység?
Nyilván sokat, de az energiával nincs gond, az idő, ami túl kevés. Rémesen osztom be az időm…
Mit ábrázolnak általában a munkáid?
Leginkább figurativ munkáim vannak, de természetesen van közöttük pár absztrakt is.
Egy napod mennyire van elfoglalva?
Szerencsére változatosak a napjaim. A monoton dolgokat nem szeretem, ezért mindig sikerült kitalálni valamit, hogy feldobjam egy egy napom. Erre a kutyáim a legmegfelelőbbek.
Végezetül pedig ha van valami mottó az életedben vagy valami motiváló szöveg amit az olvasóinknak üzennél, akkor bátran mond el és oszd meg velünk is.
,,Nyúlj érte és eléred,,- Yoda mester

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *