,,Nyúlj érte és eléred,, Ez a mottója a ifjú müvésznek

0
408
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Szeptember 4én kerül megrendezésre Erdei Máté Internal Flight cimü kiállitása, a debreceni Ifjúsági Házban, 16:30 órai kezdettel.
Amint megtudtuk hogy az ifjú tehetség ismét kiállitást nyit meg, nyomban fel is kerestük Mátét hogy mutatkozzon be a szatmári müvészet szerető közönségnek. Egy rövid bemutatkozó után néhány kérdést intéztünk Mátéhoz. Ime az ifjú művész bemutatkozója.
Erdei Máténak hívnak, 1998 április 15.-én születtem, Szatmárnémetiben. A partiumi Börvelyben nevelkedtem és itt kezdtem az általános iskolát. Később a szatmárnémeti „Aurel Popp” Zene és Képzőművészeti Líceumban folytattam a tanulmányaim, grafika szakon. A középiskola minden percét imádtam, sok tapasztalatot szereztem és láttam magamon, hogy ha lassan is, de haladok a fejlődés útján. Szerencsére sok pozitív hatás ért, de persze voltak csalódások, melyek még inkább arra ösztönöztek, hogy a képzőművészet által mutassam be a világnak a nézeteimet. Sok munka és jó pár kiállítás övezte ezt az időszakot, úgy megyén belül, mint kívül. Nagyban megkönnyítette a dolgom a szüleim támogatása.
Amint azt tudjuk már, szeptember 4.én kerül megrendezésre már a sokadik kiállitásod, pontosabban ez már a hányadik kiállitás számodra?
Ez már a huszonnegyedik kiállitásom, de csak a harmadik önnáló, ugyanis legtöbbször párban vagy csoportosan kerültek megrendezésre ezek az események.
Amint azt láthattuk az esemény leirásából, igen csak széles palettán mozogsz, mi az ami legközelebb áll hozzád a tevékenységeid közül?
Ez egy igen fogós kérdés… úgy gondolom hogy, nem tudnék választani. De mindenképp a szinészet és a grafika a legfontosabb számomra.
Hogyan látod a modern művészetet? Milyen jövője van a művészetnek? Milyen irányba tart meglátásod szerint?
Vátozatos, izgalmas, vagy éppen monoton és unalmas, de ettől szép. Mivel az érdeklődési kör a művészet iránt egyre csökken, a jövője kicsit bizonytalan. Szerintem addig amig valaki alkot és ezáltal ad valamit magából a világnak, nem haladhat rossz irányba a művészet.
Mi az ami motivál hogy újra és újra alkoss?
Most mondhatnám ezeket az átalános dolgokat, mint a fejlődni akarás, a művészet iránti vonzalom, de nem teszem. A mindennapi élet, a maga szépségével és a maga ridegségével sokkal több inspirációt ad mint bármi más, szerintem.
Van e pédaképed a művészet világából? Ki az és miért?
Példaképem nincs, de sok művészt és munkáját szeretek.
Igen csak sokoldalú vagy és sok dologgal foglalkozol, mennyi energiát vesz igénybe ez a sok tevékenység?
Nyilván sokat, de az energiával nincs gond, az idő, ami túl kevés. Rémesen osztom be az időm…
Mit ábrázolnak általában a munkáid?
Leginkább figurativ munkáim vannak, de természetesen van közöttük pár absztrakt is.
Egy napod mennyire van elfoglalva?
Szerencsére változatosak a napjaim. A monoton dolgokat nem szeretem, ezért mindig sikerült kitalálni valamit, hogy feldobjam egy egy napom. Erre a kutyáim a legmegfelelőbbek.
Végezetül pedig ha van valami mottó az életedben vagy valami motiváló szöveg amit az olvasóinknak üzennél, akkor bátran mond el és oszd meg velünk is.
,,Nyúlj érte és eléred,,- Yoda mester

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ