Deputatul Petric se alătură celor care cer demisia lui Dragnea și critică reprimirea în rândurile conducerii PSD Satu Mare a lui Mircea Govor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Deputatul Octavian Petric nu își exprimă pozițiile politice prea des, dar se pare ca are harul ca atunci când o face, acestea sa fie unele tranșante. Asa este și cea de astăzi, printr-o postare pe pagina de Facebook, în care Petric anunta ca se alătură grupului din PSD care a semnat scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea, iar în același timp critica decizia colegilor din PSD Satu Mare de a-l reprimit în rândurilor celor cu putere de decizie pe Mircea Govor.

Redam în continuare mesajul integral al deputatului:

Am spus mereu ca un lider/membru de partid nu trebuie sa se ascunda sub “umbrela partidului” din care face parte pentru a-si rezolva problemele personale. Un lider de partid trebuie sa fie corect, onest, sa nu existe nici macar suspiciunea savarsirii vreunei fapte incompatibile cu postul detinut.

In ultimii ani, PSD duce lipsa unor astfel de lideri atat la nivel central, cat si la nivel local. Daca la nivel central unii lideri incearca sa-si rezolve problemele personale de natura penala din diferite pozitii pe care le ocupa in cadrul partidului, la nivelul judetului Satu Mare se intampla acelasi lucru.

In anul 2016, in perioada in care am ocupat functia de presedinte interimar al Organizatiei Judetene PSD Satu Mare, am reusit, impreuna cu colegii mei, conform regulilor din statut, eliminarea din viata politica a fostului presedinte PSD, care la acea data se afla sub control judiciar, dupa o perioada petrecuta in arest, pentru savarsirea de fapte penale in forma continuata.

Astazi, aflu cu stupoare ca acest individ certat cu legea, in prezent judecat pentru mai multe fapte de santaj si cercetat in mai multe dosare penale, care a adus doar deservicii partidului si judetului nostru, a fost propus de actuala conducere a PSD Satu Mare sa faca parte din CEX, iar urmatorul pas, dupa spusele lui, ar fi preluarea conducerii partidului.

In aceste conditii, ma alatur colegilor mei care au semnat scrisoarea prin care se cere demisia domnului Liviu Dragnea din functia de presedinte al PSD si presedinte al Camerei Deputatilor.

Nu m-am gandit niciodata sa plec din PSD, nu sunt un oportunist, sunt un om onest, un parlamentar care incearca in fiecare zi sa nu-i dezamageasca pe cei care i-au acordat increderea.

Consider ca nu au ce cauta in PSD cei care pun deasupra propriile interese și nu interesele partidului si ale romanilor. PSD trebuie sa reintre pe fagasul normal, iar actul de guvernare sa se desfasoare cu responsabilitate maxima.

La mesajul meu subscriu și alti colegi din PSD Satu Mare, primari, consilieri si simpli membri, care au obosit sa astepte ziua in care PSD va face doar politica romanilor si nu politica interesului propriu!

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *