OPINIE! La Satu Mare PSD pârâie! Ce se schimbă dacă e înlăturat Dragnea

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Deși o parte din membrii PSD Satu Mare au votat miercuri seara ca organizația județeană îl susține în continuare pe Liviu Dragnea, se pare ca acest punct de vedere nu este împărtășit de toată lumea.

Primul care a ieșit public sa se dezică de votul colegilor a fost deputatul Octavian Petric, urmat mai apoi de consilierul județean Ciprian Ardelean. Pe finalul zilei de joi a făcut acest anunț și primarul din Odoreu, Dumitru Pop, atât în nume propriu cât și în numele organizației locale.

Este clar ca dacă Dragnea nu va primi vineri susținerea majorității din partid și va fi înlăturat, vor urma schimbări și în cadrul organizației județene din Satu Mare.

Dar ce schimbări?

În primul rand e vorba de schimbări la vârf, pentru ca în urma supunerii totale de care a dat dovada în fata lui Dragnea, Aurelian Fedorca are mici șanse sa rămână la conducere, sub baghetă dizidentilor din PSD care vor pune mana pe conducerea națională a partidului. Întrebarea este dacă Aurelia Fedorca se va retrage în semn se solidaritate cu Dragnea sau va aștepta să fie înlăturată în timp ce va încerca să fie plăcută de noua conducere?

Ioana Bran este o soluție pentru a prelua un interimat la conducerea partidului, asta dacă la nivel național Viorica Dancila va fi propusa pentru preluarea partidului pana la reorganizarea lui, data fiind apropierea din guvern dintre cei doi. Dacă Viorica Dancila va avea vreun gram de putere de decizie.

Dacă Viorica Dancila va fi transformata din marioneta lui Dragnea în marioneta dizidentilor, se prea poate ca interimatul sa fie preluat de deputatul Octavian Petric, care s-a poziționat de la început împotriva lui Dragnea și care nu a ezitat sa se afișeze cu Ponta la Satu Mare, atunci când fostul premier a făcut o vizita in județ, în care a spălat pe jos cu (încă) șeful PSD.

De urmărit este și care va fi evoluția lui Mircea Govor în partid, după ce acesta a fost reprimit în rândurile celor cu putere de decizie și cu drept de vot. El poate fi privit și ca o salvare a taberei pro-Dragnea, respectiv Fedorca și Ciocan, care l-au susținut pentru a reveni în partid. Este binecunoscuta lejeritatea cu care acesta poate sa schimbe taberele, sa se dezică de cineva în secunda doi în care nu mai este important precum și abilitatea cu care știe sa se facă plăcut a se citi știe ce sa promită unui nou șef de partid, exemplu fiind trecerea din tabăra Ponta în cea a lui Dragnea, în urma cu doi ani.

În acest ultim scenariu va exista multă opoziție și din partea altor membrii, precum Ciprian Ardelean, care s-ar „ars” de câteva ori cu Mircea Govor, care i-a promis multe,dar l-a lăsat de fiecare data cu ochii în soare, dar și din partea lui Dumitru Pop de la Odoreu, despre care se știe ca ii este un dușman declarat, având și întâlniri în instanta ca urmare a neînțelegerilor din partid și a intereselor corupte.

Mai exista și alte persoane care în interior s-au poziționat atât anti-Dragne cât și anti-Govor, dar care nu au ieșit public cu aceste puncte de vedere, fiind prea puțin importanți în partid pentru a putea crea furtuni precum cele create ieri. Ba mai mult, dacă Dragnea ca rămâne la conducerea partidului după ședința de vineri, mai mulți membrii PSD Satu Mare sunt pregătiți a își prezinte demisiile din partid.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *