Megcsappant az ácsmesterek száma Szatmárnémetiben | Több cég is emberhiányban szenved

0
227
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Az ácsmesterség mindig is egy igen csak jól megfizetett mesterség volt, az ács munkáját akkor fizették meg igazán jól ha a munkája kifinomult, pontos és pazarul volt elvégezve. Kiváló példáink vannak, kiváló munkások akiknek munkáit és tevékenységet nagyon jól ki lehet emelni és az utókornak mutogatni és mindez Szatmár megyében történt. Kiváló műhelyek, belföldi és külföldi hírnévvel, több millió eurós befektetések és több száz munkás ám ami igazán hiányzik jelen pillabatban az a szakértelem és a megfelelő hozzáértés. Jelen pillanatban igen csak kevés olyan Szatmár megyei lakos van, aki szivesen végezné el az ács munkát. Mint bármilyen más szakmában, itt is szabad szemmel látható a fogyatkozás, egyre kevesebben vállalnak munkát, egyes esetekben és néhány szakmában a munkások száma egyenlő a nullával.

Miért? Talán az egész még a szakiskolához vezethető vissza, amikoris az állam nem eléggé meggyőző az ifjú tanoncokkal és nem promótálja kellő képpen az adott szakmát, hogy az még vonzó is legyen a tanulók számára. A legtöbb diák napjainkban mérnök, programozó és igazgató szeretne lenni. Fizikális munkát aligha szertne valaki végezni a jövőb
 

Az LA SEGHERIA L&P igazgatójával beszélgettünk a napokban, egy olyan cég amely különféle ács és asztalos munkákat végez el, bútorokat szállítanak és raknak össze. A cég jelen pillanatban alkalmazottakat keres, ám ez nem olyan egyszerű számukra mert jelentkezők alig ha vannak. Nem szükséges az oklevél vagy különféle tapasztalat és jártasság a szakmában. A napokban a közösségi oldalakon és a napilapokban is hírdetéseket adtak ki. Kisebb – nagyobb sikereket értek csak el, meg is jelentek az érdeklődők, ám 30 emberből csak 1 ember maradt meg, őt választották mivel a többi kívánkozó kifejezetten nagy összeget szeretet volna a munkáért cserébe, mások pedig csak napi 4 órát szerettek volna dolgozni.

“Megértő cég vagyunk, de minimális elvárásaink vannak azért nekünk is, néhány jelentkező még ezeket sem volt képes teljesíteni. Lehetőséget adunk arra hogy tanuljanak, majd ezt követően sokkal nagyobb fizetésért dolgozhatnak nálunk. Én személy szerint egy keserű szájizzel maradtam az interjúkat követően.” – tette hozzá az LA SEGHERIA L&P igazgatója.

 

Ha belegondolunk akkor minden téren szükség van emberekre és munkaerőre, egy friss kutatás szerint, ami az Európai Unió honlapján található, a mai fiatalok egyre több szabadidőt szeretnének, kevés fizikai munkát, több nyaralást és természetesen sok sok jövedelmet. Amennyiben lehetséges munka ne is legyen.

Még él a lehetőség! SEGHERIA L&P munkásokat keres, a fafeldolgozás és bútorgyártás, erre fektet hangsúlyt a cég. Szakképzettség nem igényelt.

Cim: Lucian Blaga utca 88-91 Szatmarnémeti

Telefon: 0771688002

Elektronikus posta : lasegheria2017@gmail.com lasegheria.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ