CAZ PENAL!!! Polițiștii locali au schimbat voucherele de vacanța pe alimente la un magazin din Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Un caz cu iz penal a ajuns la urechile redacției de știri www.obiectiv-sm.ro, având în centrul atenției aproximativ 30 de polițiști locali și proprietarul unui mare lanț de magazine alimentare din județul Satu Mare.

Ca și restul bugetarilor, polițiștii locali au primit vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei, doar că nu toți au găsit de cuviință să facă un mic concediu de ele, așa cum alții au văzut în ele o oportunitate de a face bani ușor.
„Nu am mers în vacanță și am zis să vedem cum le putem valorifica. Știam că nu se poate și că trebuie să mergem în vacanță de ele sau pierdem acea sumă, dar totuși am intrat în magazinul Santec și am întrebat dacă putem face cumpărături de aceste vouchere. Șefa de magazin l-a sunat pe patron, care a dat undă verde la cumpărături. Vă dați seama că zvonul a mers repede printre colegi, dar și alte persoane din sistemul bugetar, așa că toată lumea s-a înghesuit în magazin pentru a-și lua alimente de aceste vouchere”, afirmă o persoană care a recurs la această metodă de a valorifica voucherele de vacanță.

Toată „schema” a ținut aproximativ o lună de zile, timp în care pe lângă polițiștii locali au făcut cumpărături de la Santec și alte persoane care dispuneau de vouchere de vacanță, iar mai apoi aceste cumpărături au fost interzise, așa cum ar fi trebuit să fie de la început.

Doar că acum, cei care au cumpărat alimente în loc de vacanță cu acele vouchere, s-au trezit în poștă cu o notificare din partea avocatului firmei, care le cere să restituie suma integral, și să își ridice voucherele de vacanță.
„ Și-a dat seama omul că nu poate să le schimbe în bani nicăieri, cu toate cunoștințele sale, și acum ne cere banii înapoi. Din salar de 2000 și ceva lei de unde să îi dau înapoi 1450, toți deodată? E jumătate de salariu. Chiar nu știm ce să facem, știm că și noi avem o parte de vină că am încercat să ocolim legea, dar și el în aceeași măsură. ”, mai afirmă bugetarul care ne-a contactat.


Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *